StoryEditor
DubrovnikSIMBOL DRŽAVNOSTI |

GRADONAČELNIK ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI RH Hrvatski sabor je simbol državnosti za kojom je hrvatski narod stoljećima težio

Piše dv
29. svibnja 2020. - 15:05
Mato Franković, gradonačelnik DubrovnikaTonči Plazibat/HANZA MEDIA
Gradonačelnik Mato Franković u prigodi obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske 30. svibnja uputio je čestitku svim građanima, prisjećajući se na taj način prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i istovremeno na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća:

"Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,

konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i ulogom Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti omogućeni su uvjeti za stvaranje suvremene Republike Hrvatske za kojom je hrvatski narod stoljećima težio.

Razdoblje stvaranja samostalne, demokratske i suvremene Hrvatske tijekom i nakon Domovinskog rata pokazalo nam je koliko zajedništvom i jedinstvom možemo puno toga postići. Razdoblje je to, koje je uistinu vrijedno spomena jer smo se u tom vremenu zajedno uspjeli izboriti za slobodu, istinu, mir i demokratske vrijednosti.

Na današnji dan trajno je ispisana hrvatska povijest, koje se danas s ponosom prisjećamo i posebno ističemo zahvalnost, ali i pijetet prema hrvatskim braniteljima i civilima koji su hrabro, odlučno i ustrajno stali u obranu Domovine u najtežim vremenima.

Neka nam oni danas i u budućnosti budu primjer koliko se zaista vrijedi žrtvovati za dobrobit i korist hrvatskog naroda, našeg Grada i Domovine.

Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i ime Grada Dubrovnika, čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik
Mato Franković
loading...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 05:25