StoryEditorOCM
DubrovnikPERSPEKTIVA GRADOVA I REGIJA U EU

Građani zabrinuti za budućnost EU

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
31. listopada 2016. - 13:45

Predstavnici Europskog odbora regija (CoR) predvođeni predsjednikom CoR-a Markku Markkulom te predsjednikom CoR grupe Europske pučke stranke Michaelom Schneiderom i voditeljem hrvatske delegacije u CoR-u županom Nikolom Dobroslavićem i članica hrvatske delegacije u CoR-u, načelnica općine Jakovlje Snježana Bužinec te pomoćnica ministra regionalnog razvoja i EU fondova RH Marija Vučković sastali su se u Lazaretima s brojnm građanima Dubrovnika.
Razgovarajući na temu „Promišljanje o EU iz perspektive gradova i regija“ gosti su odgovarali na pitanja građana koji su mogli doznati što se trenutačno događa u EU te kako se ostvaruje korist i rješavaju ključni izazovi.
Tom je prigodom župan Dobroslavić naglasio nužnost organiziranja više ovakvih susreta građana s predstavnicima EU kako bi se u neposrednom razgovoru prenijele informacije i iskustva te saslušala mišljenja i potrebe građana o budućnosti europskog projekta, njegova konkretna postignuća i izazove temeljene na procesima za čija rješenja i implementacije trebamo pokušati naći zajednička rješenja na svim razinama.
Razgovor je okupio mladež, studente, predstavnike nevladinih organizacija, predstavnike poslovnog sektora i institucija.

27. travanj 2024 01:53