StoryEditorOCM

Grad odlučio: sufinancirat će obnovu persijana u spomeničkoj jezgri. Ali jedan uvjet mnoge će izbaciti iz igre

Piše Silvia Rudinović
24. siječnja 2024. - 14:29

Stalnom stanovništvu povijesne jezgre Grad Dubrovnik sufinancirat će očuvanje i obnovu tradicionalne vanjske stolarije. Troškovi života, a osobito obnove stambenih objekata značajno su veći nego u ostatku grada, obrazloženje je gradske uprave. Ovaj prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Ako su ciljevi očuvanje i obnova stolarije te zanata, isto tako i života u povijesnoj jezgri, zbog čega nam je bitno koliko ljudi živi u stanu i koliko dugo žive u njemu, pitala je Anita Bonačić Obradović (SDP). Odredbe, koje dosad nisu postojale, možda i jesu rigidnije, odgovorila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, ali su i podložne izmjenama.

Među uvjetima stoji da se za sufinanciranje mogu javiti samo vlasnici stambenih prostora koji se ne iznajmljuju u turističke ili druge svrhe. Ukoliko vlasnik, odnosno potpisnik ugovora u roku pet godina od dobivanja potpore svoj objekt proda ili stavi u svrhu iznajmljivanja, pokrenut će se postupak povrata novaca koje je dobio za persijane, odnosno vanjsku stolariju.

image

Kriteriji za ocjenu zahtjeva i bodovanje radi sufinanciranja obnove vanjske stolarije u spomeničkoj jezgri Dubrovnika

Screenshot/Screenshot

 

 

07. svibanj 2024 09:12