StoryEditorOCM
DubrovnikIZAŠAO NATJEČAJ

Grad Dubrovnik traži izvođača za gradnju doma za umirovljenike na Medarevu vrijednog skoro 14 milijuna eura

Piše dv
23. veljače 2024. - 10:08

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izgradnju Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik. Predmet nabave je izgradnja Centra za starije osobe Dubrovnik, koji će osigurati 205 smještajnih kapaciteta te osigurati pružanje usluga u zajednici za 410 korisnika, a njegovom gradnjom dubrovačkim umirovljenicima osigurat će se standard koji im je godinama nedostajao.

image

Centar za starije osobe Dubrovnik

Grad Dubrovnik/

Vrijednost radova procijenjena je na 13.687.917,96 eura, a rok za dostavu ponuda je 26. ožujka 2024. do 10:00 sati. Grad Dubrovnik već je ranije osigurao 6.138.045,24 eura bespovratnih sredstava za izgradnju doma, u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Planirana građevina projektirana je u tri dilatacije, bruto razvijene površine 10.788 metara četvornih. Uz jednokrevetne i dvokrevetne sobe, Centar će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorijama. Osim 205 korisnika na stalnom smještaju i 70 dnevnih korisnika usluga, Dom će za još oko 140 korisnika pružati različite usluge poput fizikalne terapije, hrane ...

image

Centar za starije osobe Dubrovnik

Grad Dubrovnik/

Realizacijom ovog projekta zadovoljit će se većina potreba smještaja dubrovačkih umirovljenika, što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi. Uz dom u Gružu ovo je, nakon 50 godina, drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava. Po završetku postupka javne nabave, početak radova očekuje se u lipnju ove godine. Podsjetimo, prošle je godine provedeno čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine, kao preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

19. travanj 2024 22:35