StoryEditorOCM
DubrovnikSRĐ JE GRAD:

"Gospodine župane, jesu li se stekli uvjeti za pokretanje procedure Ciljanih izmjena Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije"

Piše DV
10. lipnja 2020. - 11:11
Sjednica Županijske skupštine počinje u podne, a sat prije početka medijima se priopćenjem obratio Marko Giljača, vijećnik KLGB Srđ je Grad. Kaže kako je priopćenje poslao s obzirom na praksu održavanja vijećničkih pitanja i da je vrlo izvjesno kako neće doći na red da postaviti svoje.

"Gospodine župane, jesu li se stekli uvjeti za pokretanje procedure Ciljanih izmjena Prostornog plana Dubrovačko - neretvanske županije s ciljem smanjenja obuhvata Sportsko-rekreacijske zone na Srđu sa 300 na 110 hektara, kako je bilo i prvobitno planirano?", pita Giljača.

"Vjerujem da ste svjesni značaja prošlotjedne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kojom je tvrđava Imperijal na Srđu vraćena građanima i pokrenuta procedura utvrđenja raskida koncesijskog ugovora s tvrtkom Razvoj Golf. Posebno ističem činjenicu da je odluka donesena jednoglasno, čime je jasno poslana poruka o jedinstvu svih predstavnika građana u namjeri da tvrđava Imperijal opet pripadne Gradu Dubrovniku i dobije svima najprihvatljiviju namjenu - Muzeja Domovinskog rata", piše Giljača pa dodaje:

"Je li ta snažna poruka dubrovačkih gradskih vijećnika i jasna želja građana Dubrovnika, koji su i na referendumu sa 10.051 glasom jasno rekli NE nekretninskom projektu pod krinkom golfa na Srđu, dovoljan motiv da i ova županijska uprava postupi odgovorno i hrabro i vrati obuhvat naprvobitno planiranih i prihvatljivih 110 hektara za sportsko - rekreacijsku zonu, koja bi trebala imati javnu namjenu i većinu sadržaja planirati za potrebe građana i posjetitelja Dubrovnika.

U trenutku kada developeri iz Razvoj Goilfa našu Hrvatsku tuže i potražuju 500 milijuna eura i pokazuju pravo lice, i kada je završen postupak iznošenja dokaza pred Arbitražnim sudom u Washingtonu, je li konačno sazrelo vrijeme da i Županija pokaže jedinstvo i hrabrost i svede planirani projekt u prihvatljive okvire sa željenom javnom namjenom. Jeste li spremni odvažno i odgovorno pokrenuti proceduru Ciljanih izmjena Prostornog plana DNŽ?".
26. travanj 2024 08:00