StoryEditorOCM
DubrovnikRIZIČAN PUT DO ŠKOLE

GK MONTOVJERNA Našoj djeci opasno je prolaziti kroz Bourbon

Piše DV
27. siječnja 2019. - 11:04
Prebacivanje nastave u OŠ Lapad radi dogradnje i nadogradnje škole Montovjerna u 2019. godini stvorilo je probleme školarcima i roditeljima dubrovačkog Gradskog kotara Montovjerna.

Predsjednik GK Montovjerna Nikša Đerek potvrđuje primitak većeg broja pritužbi građana zabrinutoih za sigurnost svoje djece koja zbog izgradnje OŠ Montovjerna odnedavna moraju prolaziti ulicom Bana Josipa Jelačića kako bi došli do OŠ Lapad koju će pohađati do završetka izgradnje nove područne škole Montovjerna.

Ulica kao takva, ističe, ne zadovoljava sigurnosne propise jer je zakrčena nepropisno parkiranim automobilima i nema izgrađen nogostup za pješake radi čega su djeca primorana hodati po cesti i izlagati se nepotrebnoj opasnosti.

Nadalje, zbog izgradnje nove stambene zgrade pokraj robne kuće „Minčeta“, povećat će se prometnost ulice, što će dodatno uvećati opasnost prolaska za sve pješake.

- Pozivamo Grad da poduzme sve aktivnosti kojima će povećati prohodnost i sigurnost ove ulice - ističe u apelu Nikša Đerek, predsjednik GK Montovjerna.
28. travanj 2024 01:06