StoryEditorOCM
DubrovnikZIMSKE RADOSTI

Gdje čeljad s mora ide na skijanje u pandemijskim uvjetima? ‘Vikendom se ne možemo braniti od Dubrovčana, Splićana, Makarana i Zadrana !‘

Piše Dijana Turić/SD
28. siječnja 2022. - 09:47

Za vrijeme ili nakon božićnih i novogodišnjih blagdana Makaranima, mještanima s Rivijere, kao i svim Dalmatincima, običaj je pohoditi skijališta u inozemstvu, ali i u Bosni i Hercegovini.

Da su Makarani na skijalištima na Kupresu, Vlašiću i Jahorini već odavno dragi i tradicionalni gosti, potvrdili su nam vlasnici i djelatnici skijališta. Kako nam je kazala djelatnica Ski centra Kupres "Kupreška kuća", na skijalištu je, posebno vikendom, najviše Dalmatinaca.

– Sezona nam je počela u prosincu, a vikendom nam najviše dolaze Dalmatinci – Makarani, Splićani, Dubrovčani i Zadrani – kazala je djelatnica "Kupreške kuće".

image
Ski centar Vlašić

Isto nam je potvrdio i Zvonko Bagarić, vlasnik kupreškog hotela "Adria Ski". Kako kaže, snijega za skijanje ima, što posebno privlači Dalmatince, piše Slobodna Dallmacija.

– Doista imamo puno Dalmatinaca, a posebno Makarana i skijaša iz mjesta cijele Makarske rivijere. Prošle subote tako smo organizirali Sinjsku alku u snijegu, a dan poslije Dalmaciju ski. Na skijalištu je zbilja sve puno Makarana, Splićana, Zadrana i Šibenčana, koji ostaju ili na jedan dan 12 sati ili su cijepljeni ili se testiraju u našem hotelu pa tako imaju COVID potvrde za vikend. Zamijetio sam da nam svake godine dolazi sve više i više Makarana, što me jako veseli jer je njima snijeg gušt – kazao je Bagarić.

Naših skijaša ima i na Vlašiću, pa nam je tako Adnan Kalušić, djelatnik, kazao kako karte za skijanje konstantno kupuju Dalmatinci.

image
Ski centar Vlašić

– Nekada je bilo više Dalmatinaca i bila je bolja zabava, a sada imamo Makarane, Splićane, Zagrepčane, Osječane. Obitelji nam dolaze uglavnom vikendom, ali i na duže vrijeme jer na Vlašiću zbilja ima dobrih hotela, a skijaška sezona traje od prosinca do kraja ožujka – rekao je Kalušić.

Makarana, Splićana, Riječana, Zagrepčana i Osječana ima i u Olimpijskom centru Jahorina, čiji su nam djelatnici kazali da Dalmatinci na skijanju borave od dva do sedam dana.

– Najčešće su to obitelji iz Dalmacije ili ekipe prijatelja, a Dalmatinci zbilja vole snijeg, kao što i mi ljeti volimo more – rekli su nam iz Olimpijskog centra Jahorina, donosi Slobodna Dalmacija. 

04. svibanj 2024 21:43