StoryEditorOCM
DubrovnikRadovi su skoro gotovi

Franković o Lapadskoj obali: "Sve ćemo riješiti, dogodine kružni tok na Batali, ali protiv plime ne možemo ništa..."

Piše DV
14. prosinca 2023. - 10:35

-Sve je praktički gotovo, svi osnovni elementi za dobivanje uporabne dozvole su zadovoljeni i nadam se kako ćemo je uskoro i dobiti. Nakon nje će se završiti i dio radova koji se odnosi na urbanu opremu, završetak popločenja, što nije bilo uvjet za ishođenje uporabne dozvole", izjavio je gradonačelnik Mato Franković odgovarajući na vijećničkom pitanju.

Dodao je da je upravo dobio od Libertasa i plan prometovanja Lapadskom obalom.

-Tu će prometovati prvenstveno autobus 2A koji spaja Solitudo i taj dio Lapadske obale, okreće se, ide uz Batalu i ide prema Solitudu, stvara se jedna nova linija koja će građanima omogućiti puno lakše cirkuliranje u toj zoni".

-Moramo dobiti uporabnu dozvolu da bi riješili kružni tok na Batali, prethodna građevinska dozvola nije predvidjela taj kružni tok, ta dva projekta moramo odvojiti. Osigurana su proračunska sredstva i kružni tok radit će se u idućoj godini. Projekt je gotovo iza nas, Grad je konačno dobio i lijepu šetnicu, biciklističku stazu, po prvi put ozelenjenu Lapadsku obalu kad murve u proljeće procvjetaju". 

Infrastrukturno je sve riješeno, ali ne možemo riješiti problem plime, kad dođe, sigurno će i dalje biti problem, takva je vrsta zemlje" - zaključio je Franković.

26. travanj 2024 09:08