StoryEditorOCM
DubrovnikIZGRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA U GRUŽU

Franković: Većina građevinskih radova je dovršena, a malo kašnjenje ne zabrinjava. Opravdano je zbog korona- krize i ne utječe na plan otvorenja doma ujesen

Piše Ahmet Kalajdžić
1. ožujka 2022. - 15:10

-Došli smo vidjeti kako napreduju radovi prvog doma umirovljenika koji se gradi nakon 70-ih godina. Nedavno je demontirana velika dizalica, što znači da je većina građevinsko- konastruktivnih radova pri kraju. Sve dobro napreduje iako ima malog ali ne pretjeranog kašnjenja koje nan ne treba zabrinjavati. To je kašnjenje opravdano zbog korona- krize i neće utjecati na ključne termine otvaranja doma u jesen ove godine. Pred nama je raspisivanje natječaja za opremanje prostora te se nadamo da će i to biti u roku dva mjeseca. Važno je istaći kako će ovaj dom imati jedinstvenu upravu s budućim domom ispod Opće bolnice za kojeg smo nedavno ishodili građevinsku dozvolu. Jedinstvena uprava i ustanova znače manje troškove, a cilj je da oba doma uđu u mrežu domova što će za naše umirovljenike značiti znatno povoljniju cijenu od one komercijalne koju bi inače ti domovi imali da nisu dio sustava. Pred nama natječaj za opremanje i vjerujem da će se sve završiti u poredvišenim rokovima- rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković tijekom današnjeg obilaska gradilište rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje Hotela Gruž u Dom za starije i nemoćne osobe (tipa hotel). Franković je na predanom poslu zahvalio direktoru hotela Vidu Raiču te voditelju projekta i nadzornom inženjeru jer su dobro odradili svoj posao s izvođačem koji ima neupitnu kvalitetu radova u cilju osiguranja smještajnih kapaciteta za dubrovačke umirovljenike, što je jedan je prioriteta u segmentu socijalne skrbi aktualne gradske uprave.

image
Gradonačelnik Franković je obišao radove dogradnje Hotela Gruž
Ahmet Kalajdžić

Podsjetimo, realizacijom ovog projekta zadržano je 690 četvornih metara postojeće građevine koja će biti nadograđena s oko 620 četvornih metara dodatnog prostora. Dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom zgrade od zadanog objekta dobit će se koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža, predviđen za smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice.

image
Gradonačelnik Franković je obišao radove dogradnje Hotela Gruž
Ahmet Kalajdžić

Vedran Kosović iz IGH vodi projekt ispred Hotela Gruž a novinare je izvijestio kako je većina armiranobetonske konstrukcije dovršena te da se na krov postavlja crijep:- Grubi radovi na taraci su dovršeni, a preostali su završetak iskopa za strojarnicu te radovi interijera. Instalateri "napadaju" i prate izvođeče, a obrtnički radovi su prvotni plan dovršenja imali 1. travnja ali je izvođač zatražio produljenje roka do 30.lipnja i na njega ćemo se očitovati. Na te građevinsko-obrtničke radove smo dodali i dio sanitarne opreme da bi ishodovali uporabnu dozvolu. Na vlasniku je nabavka opreme i otvorenje objekta, a osobno ne vidim što bi još moglo usporiti radove. No, bili smo oprezni i sad treba vidjeti hoće li globalne aktivnosti usporiti dostavu opreme. Ipak, zasad ne vidimo da bi do toga moglo doći, a financijska konstrukcija će biti za 5 posto veća- rekao je Kosović, naglasivši kako je cilj dobiti uporabnu dozvolu doma.

image
Gradonačelnik Franković je obišao radove dogradnje Hotela Gruž
Ahmet Kalajdžić
27. travanj 2024 22:45