StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIKOVA PRESICA

Franković otkrio zašto Dom umirovljenika u Gružu nije prošao tehnički pregled

Piše mrk
24. veljače 2023. - 12:54

Zbog prekomjerne buke klimatizacijskih uređaja i nedostatka prskalica u protupožarnom projektu objekta Dom umirovljenika u Gružu  nije prošao tehnički pregled te je njegovo useljenje odgođeno, rekao je danas gradonačelnik Mato Franković.  Požarni inspektor tražio je postavljanje sustava prskalica koje su danas standard za ovakve objekte, a nisu bile kada je ishođena građevinska dozvola. Uvođenje sustava prskalica stajat će oko 700.000 kuna – (93.000 eura) za cijeli objekt, radovi će početi početkom ožujka i trajati mjesec dana, kada se očekuje da će dom dobiti uporabnu dozvolu, najavio je Franković.

Komentirao je danas i probleme koje sa svojom zgradom imaju stanari HRVI u Mokošici.  Grad Dubrovnik nastavit će  sudskim putom tražiti od tvrtke Lavčević popravak zgrada  HRVI, ali i zgrada  POS 2 koje je gradila ista tvrtka i gdje su također nužni popravci. Nećemo odustati i tražit ćemo da Lavčević  napravi sve popravke, a ne da to sanira Domouprava i Grad Dubrovnik sredstvima proračuna i vlasnika stanova.  

Najavio je također kako će Grad uložiti žalbu na nedavnu presudu Suda u sporu s tvrtkom Razvoj Golf jer, rekao je, mislimo da je Grad Dubrovnik bio u pravu i mogao je prodati zemljište oko kojeg se vodi spor.

03. svibanj 2024 14:31