StoryEditorOCM
DubrovnikVIDEO |

ULICA KARDINALA STEPINCA Gradonačelnik Franković poručio kako će Grad vratiti svojih pola metra ceste te zaprijetio podizanjem zida ispred garaža

Piše Dv
24. veljače 2020. - 13:25
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković doslovce je s metrom u ruci izmjerio širinu ceste u Ulici kardinala Stepinca ispred novogradnji čiji su investitori bivši direktor Zračne luke Dubrovnik, Roko Tolić i nevjesta bivšeg hrvatskog premijera Nikice Valentića, Iris Valentić te ustvrdio da nedostaje pola metra prometnice.

Franković je istaknuo kako se radi o grubom kršenju prostorno planske dokumentacije te uz novogradnje u Ulici kardinala Stepinca naveo i novogradnju na lokaciju Giman u Lapadu. Gradonačelnik je poručio kako će Grad vratiti svojih pola metra  javne površine i pritom najavio mogućnost da se na tom mjestu podigne zid kojim će blokirati ulaz u garaže novogradnji.

Gradonačelnik je u ulicu Kardinala Stepinca stigao kako bi obišao radove na kolektoru oborinske odvodnje  obzriom da bi kompletno uređenje ulice trebalo biti gotovo do kraja svibnja. Istovremeno obavlja se i izmjena mrežnih telekomunikacijskih kabela. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijednom 6,2 milijuna kuna, bez PDV-a. 

- Nalazimo su u jednoj od najneuređenijih ulica na području Grada Dubrovnika. Ono što ovdje radimo jest izgradnja sustava oborinske odvodnje, ali i drugi radovi poput izmjene postojeće vodovodne mreže, koju obavljamo zajedno s Vodovodom Dubrovnik, postavlja se nova rasvjeta, gradi nogostup i na kraju će se asfaltirati i urediti sama ulica-  kazao je Franković .

Inače, ovo je prva faza radova na ovoj dionici, koja obuhvaća prostor od Hotela More do kružnog toka na 'Pošti Lapad', a u idućoj fazi radit će se ulica u ostalom dijelu, odnosno do Hotela Neptun, gdje će se postaviti javna rasvjeta i urediti prometnica.


 
25. travanj 2024 04:04