StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIKOV KOMENTAR|

FRANKOVIĆ O ODLUCI UPRAVNOG SUDA I ZATVORENOJ KNJIŽNICI: Grad neće ugroziti ničiju imovinu, a objekte poput Skočibuhe država treba prepustiti gradu

Piše Ahmet Kalajdžić
28. rujna 2021. - 13:31

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u utorak je komentirao odluku Visokog upravnog suda RH kojom je poništena privremena mjera kojom je Upravni sud u Splitu zabranio Gradu Dubrovniku izvođenje radova na Lapadskoj obali te se radovi.

-Odluka je očekivana. No splitski upravi sud 17. rujna zaprimio je to rješenje ali je 10 dana čekao da ga proslijedi odvjetniku Grada Dubrovnika, a prije toga je gradsku žalbu zadržavao čak tri mjeseca. Članak 8. u odluci Visokog upravnog suda kaže da je Upravni sud uz Splitu donio nezakonito odluku. Dakle javni projekt je zaustavljen, ali ne u ime javnog interesa nego je sudac bio ovisan. Sva gradnja nastvalja se unutar planiranih rokova a cilj nam je ugroziti ničiju imovinu. Moramo biti dobri susjedi jer će Lapadska obala biti na korist svih. I Marine Frapa, i Hotela Lapad te naravno svih građana Dubrovnika – kazao je Mato Franković.

Gradonačelnik se tom prigodom osvrnuo i na zatvaranje Znanstvene knjižnice jer ljetnikovcu Skočibuha prijeti urušenje. - To je rezultat dugog neulaganja i predugog čekanja na povrat imovine. Držim da sve takve objekte koji nisu u izravnoj funkciji države treba prepustiti lokalnoj samoupravi – naglasio je Franković te upitan za projekt javne garaže u Zlatnom potoku kazao kako je napravljeno idejno rješenje garaže sa 70 mjesta koja će se graditi po modelu javno-privatnog partnerstva.

26. svibanj 2024 14:11