StoryEditorOCM
DubrovnikBURNO U SABORU

Franković: Intencija novog Zakona o pomorskom dobru je veći red! Mnogi upiru prst na plažu kako bi zamaglili ostale bitne stvari, a to je sprečavanje lova u mutnom

Piše Dv
25. siječnja 2023. - 14:11

Gradonačelnik Mato Franković se kao zastupnik u Saboru osvrnuo na izmjene i dopune Zakona o pomorskom dobru. Naime, u Saboru je danas otvorena rasprava o prijedlogu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

- Intencija ovog zakona je veći red na pomorskom dobru. Mnogi upiru prst na plažu kako bi zamaglili ove ostale bitne stvari, a to je sprečavanje lova u mutnom. Ministre, želio bih spomenuti članak 39. ‘Red na pomorskom dobru‘ gdje je odlična stvar da jedinicama lokalne samouprave dajete veću kontrolu i nadzor putem komunalnog redarstva, međutim, u stavku četiri stoji: "Mjere nadzora koncesije i posebne upotrebe ako ih je dala jedinica lokalne samouprave..." Predlažem brisati navedeno "ako ih je dala jedinica lokalne samouprave" kako bi uistinu komunalno redarstvo moglo u potpunosti djelovati, predložio je Franković ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

27. travanj 2024 00:06