StoryEditorOCM
DubrovnikMeđunarodni Cruise seminar

Franković: ‘Dubrovnik je danas prepoznat kao snažan promotor odgovornog destinacijskog menadžmenta‘

Piše dv
23. travnja 2024. - 13:57

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u utorak na otvorenju međunarodnog Cruise seminara koji se u organizaciji Norveškog Sindikata pomoraca, Sindikata pomoraca Hrvatske i partnera održava u Dubrovniku do 26. travnja.

Gradonačelnik Franković rekao je uvodno kako industrija brodova na kružnim putovanjima značajna za Dubrovnik te je predstavio iskustva Dubrovnika u nošenju s izazovima nekontroliranog turizma od preuzimanja odgovornosti za upravljanje gradom prije sedam godina. Cruise industrija s istovremenim dolascima više brodova unutar istog dana i neadekvatno upravljanje ovim segmentom turizma stvarala je više negativnih učinaka koji su se ogledali u nezadovoljstvu građana, prometnim zagušenjima te velikim pritiscima na zaštićenu povijesnu jezrgu, dok je s druge strane bio umanjen i doživljaj svih posjetitelja uključujući i goste s kruzera.

Podsjetio je kao je Grad Dubrovnik bio prva jedinica lokalne samouprave koja se obratila CLIA-i, međunarodnom i krovnom udruženju cruise industrije, a partnerstvo koje je s njima uspostavljeno traje i danas te je rezultiralo brojnim pomacima u rasporedu ticanja kruzera i protoka turista, ali i zajedničkom projektima kao što je suradnja s Globalnim vijećem za održivi turizam (GSTC).

Zahvaljujući, između ostalog, i suradničkom odnosu s CLIA-om Dubrovnik je danas prepoznat kao snažan promotor odgovornog destinacijskog menadžmenta, rekao je gradonačelnik Franković poželjevši sudionicima seminara uspješan rad i ugodan boravak u našem gradu.

Cruise seminar namijenjen je pomorcima koji plove na brodovima za kružna putovanja, a u njegovom radu sudjeluje stotinjak pomoraca iz zemalja s područja jugoistočne i srednje Europe.

03. svibanj 2024 03:34