StoryEditorOCM
DubrovnikNEZBRINUTE ŽIVOTINJE

Franković: Azil se gradi i bit će gotov na vrijeme, a onda ćemo Đuro i ja zajedno pošumiti Žarkovicu!

Piše mrk
12. lipnja 2023. - 11:40

Saša Škrabić, vijećnik SDP-a pitao je gradi li se  azil za životinje? Na stranicama grada stoji da ste potpisali ugovor s izvođačem za smještaj 60 životinja, i s rokom od 60 dana. Nisam vidio da su i počeli radovi?

- Radovi su u tijeku – odgovara gradonačelnik – gradi se biojama i sve će biti gotovo u roku. Naručeni su potrebni kontejneri i završit će se u ugovornom roku. Možemo onda početi s pošumljavanjem Žarkovice i pozvat ću vijećnike u listopadu na Žarkovicu da posadimo zajedno po jedno stablo i uputimo poruku svima koji su se u svojim tihim patnjama nadali da ćemo gore graditi građevinski objekt. Da pokažemo zajedništvo. Možete li zamisliti mene i gospara Đura da zajednički sadimo stablo? - pitao je gradonačelnik i nasmijao vijećnike. Zbog neprimjerenog dobacivanja iz klupe opomenu je zaradio vijećnik Pero Vićan.

Pitalo se i za mačke po  Gradu kojih po nekima ima više nego prije, a po nekima ih ima manje.  -  Ako ima više mačaka netko ih je tu doveo i zato o tome treba voditi računa. Što se tiče brige o životinjama mi ćemo riješiti svoj problem, ali će nam ostati kao problematično susjedne općine - rekao je Franković.

03. svibanj 2024 10:36