StoryEditorOCM
DubrovnikIZVANREDNA KONFERENCIJA

Franković: Arbitražni sud u Zagrebu odbio je zahtjev tvrtke Razvoj Golf. Tvrđava Imperijal vraćena je Gradu!

Piše L. V.
12. veljače 2024. - 16:34

U ponedjeljak u 16:00 održana je izvanredna konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Mato Franković objavio kako je Arbitražni sud u Zagrebu odbio tužbeni zahtjev tvrtke Razvoj golf po pitanju tvrđave Imperijal.

-Ovo će ući u povijest i kroniku našeg Grada, jer je prije sat vremena stigao pravorijek pravnog arbitražnog sjedišta Hrvatske gospodarske komore o predmetu Poništenje koncesijskog ugovora tvrđave Imperial." - počeo je konferenciju za novinare gradonačelnik Mato Franković.

-Sukladno ugovoru potpisanom od strane tvrtke Razvoj golf i Grada Dubrovnika u slučaju bilo kakvih sporova nadležni je arbitražni sud u Zagrebu. Arbitražni rokovi traju već neko vrijeme i danas smo dobili pravorijek kako su svi zahtjevi tvrtke Razvoj golf u potpunosti odbačeni što znači da od danas službeno možemo reći kako je  tvrđava Imperijal vraćena gradu i njegovim građanima i kako grad konačno u slučaju tvrđave Imperijal može započeti sa svim radnjama kako bi je preuredio i napravio onim što ona je, a to je simbol Domovinskog rata-, rekao je Franković.

 

Sad možemo dalje, dodao je gradonačelnik i to odmah. kreće se s izradom idejnog rješenja prvo, onda naravno izrada glavnog projekta i u konačnici ishođenja svih potrebnih akata kako bi rekonstruirali tvrđavu Imperial sa samo jednom namjenom - muzejem Domovinskog rata.  Ispunjeni su svi uvjeti i možemo krenuti u posao."

Odluka Arbitražnog suda je konačna i na nju se tvrtka Razvoj Golf ne može žaliti.

Franklvić je dodao i ovo:

-Upravni sud u Splitu odbio je zahtjev tvrtke Laguna Trade i građevinska dozvola Grada Dubrovnika izdana za projekt rekonstrukcije Lapadske obale nije proglašena nevaljalom. To je prvi stupanj, mislim da je to dobar smjer u kojem smo krenuli".

25. srpanj 2024 09:56