StoryEditorOCM
DubrovnikDANI FIZIKE U DUBROVNIKU

FOTO Veliki uspjeh radionica doživio je svoj nastavak

Piše DV
16. listopada 2019. - 13:30
U ponedjeljak je započela petodnevna manifestacija „Dani fizike u Dubrovniku“ u okviru koje se održavaju radionice s pokusima iz fizike za učenike svih dubrovačkih osnovnih škola od petoga do osmoga razrda i zainteresiranih srednjih škola pod nazivom „Ljepota fizike: Betinim stopama“.
Laboratorijske vježbe iz fizike predstavljaju program interaktivnih radionica koja pokrivaju različita područja: Napetost površine, Termodinamiku; Galvanske članke i Magnetizam. Radionice se održavaju od 14. do 18. listopada.
Nemjerljiva je intelektualna korist kao temelj znanstvenog razmišljanja za buduće obrazovanje dubrovačke djece. Popularizacija prirodnih znanosti, poglavito fizike kroz laboratorijska istraživanja vođena u okviru laboratorijskih vježbi uključuju angažman učenika uz pomoć stručnih voditelja za prevladavanje tradicionalnog pristupa.
Dubrovačke knjižnice odlučile su se za nastavak radionica i suradnju s Udrugom Prirodopolis jer su radionice u Lazaretima od 16. do 20. travnja 2018. zabilježile veliki uspjeh.
Manifestaciju organiziraju Dubrovačke knjižnice, kao idejni začetnici manifestacije ovoga tipa u Hrvatskoj, u suradnji s Udrugom za promicanje prirodoslovlja „Prirodopolis“, a uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Zaklade Caboga Stiftung.
26. travanj 2024 18:54