StoryEditorOCM
DubrovnikFISKALIZACIJA POTVRDILA

Evo koliko su zaista poskupile ugostiteljske usluge u Dubrovniku: Imamo podatak koliko je na Dan pobjede izdano manje računa u odnosu na lani, ali i koliki je njihov ukupan iznos

Piše Maja Rilović Koprivec
8. kolovoza 2023. - 09:57

Prema podacima Porezne uprave Ministarstva financija prošle praznične subote na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti iz sustava fiskalizacije, neradni dan trgovina itekako se osjetilo na broju računa izdanih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.  Usporedba podataka za sve djelatnosti na 5. kolovoza ove godine u usporedbi s lanjskom godinom, pravi je pokazatelj koliko su zapravo poskupile upravo ugostiteljske usluge.

Na datum 5. kolovoza ove godine ukupan broj fiskaliziranih računa bio je 204.150 računa, a iznos računa iznosio je 7.689.157,56 eura, dok je na isti datum prošle godine ukupan broj fiskaliziranih računa bio 347.449 računa, a iznos računa iznosio je 7.774.564,95 eura.

Iz podataka je vidljivo da je broj računa na isti dan bio manji za 41%, dok je iznos računa manji tek za 1 posto!  Kako su u odnosu na lani ove godine na praznik radili samo ugostiteljski objekti i tek rijetke trgovine jasno je da su ovaj promet ostvarili samo ugostitelji i da su se njihove cijene uduplale u odnosu na lanjsku godinu! 

Podsjetimo, kako su u Dubrovniku na Dan pobjede bile otvorene tek benzinske crpke te trgovine u marini i kampu, a u povijesnoj jezgri samo jedna suvenirnica u Kneževu dvoru. Ta je suvenirnica u subotu ostvarila promet  čak tri puta veći nego dvije subote ranije.

27. travanj 2024 17:29