StoryEditorOCM
DubrovnikOD 2. DO 7. PROSINCA

Evo kako izgleda program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja i 25. obljetnice od uspješne obrane Grada

Piše PSD.
7. studenog 2016. - 12:02

Dan dubrovačkih branitelja i 25. obljetnica od uspješne obrane Grada u Domovinskom ratu obilježit će se prigodnim programom od 2. do 7. prosinca, a Grad Dubrovnik i Forum branitelja Grada Dubrovnika zajedničkim djelovanjem pobrinuli su se da se ovogodišnjim programom dostojno oda počast svim poginulim braniteljima i civilima koji su sudjelovali u obrani Grada kao i prenošenje istine o Domovinskom ratu djeci i mladima pa do športskog  i kulturno-zabavnog dijela.
 
Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja i 25. obljetnice uspješne obrane Dubrovnika započinje 2. prosinca satom povijesti u Dubrovačkim školama, a nastavlja se malonogometnim, memorijalnim turnirima.

Posebnost ovogodišnjeg programa bit će koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Dubrovačkog komornog zbora i Simfonijskog orkestra Umjetničke škole Luke Sorkočevića, koji je reminiscencija na čuveni koncert održan u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića 5. prosinca 1991. te braniteljski koncert na Stradunu 6. prosinca, na kojemu će braniteljski bend izvesti najpoznatije skladbe nastale u Dubrovniku za vrijeme Domovinskog rata.

Na zgradi Opće bolnice Dubrovnik postavit će se spomen ploča Ratnoj bolnici "Sveti Vlaho".

Prikazat će se i potresni dokumentarni film „Sve je bio dobar san“ o mladom francuskom dragovoljcu Jean Michelu Nicolieru, koji se borio na vukovarskom bojištu i nestao u ratnom vihoru nakon okupacije Vukovara.

26. travanj 2024 17:49