StoryEditorOCM
DubrovnikPILE I MAROJICE KABOGE|

Eto, imat ćete se gdje ‘olakšat‘ i u zidinama: dva nova javna zahoda bit će otvorena 24 sata

Piše DV
30. rujna 2021. - 11:57
Dubrovnik, 160821. Javne zelene povrsine u Dubrovniku odrzava Vrtlar koji ih treba i zalijevati u susnim danima. Dubrovacke javne zahode odrzava gradska tvrtka Sanitat. Na fotografjii: Javni zahod na Pilama.Tonci Plazibat/Cropix

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je sastanak s članovima uprave Čistoće Markom Ivekovićem i Tomislavom Tabakom na temu pripreme projekata za dva nova javna wc-a, od kojih jedan unutar povijesne jezgre, a drugi na Pilama, javljaju iz gradske uprave.

Javni sanitarni čvor unutar zidina planira se realizirati u prostoru koji se nalazi na križanju ulica Između polača i Marojice Kaboge, u prizemlju zgrade ukupne površine 123,80 m2. Prostor je u vlasništvu UTD Raguse te bi ga u narednom razdoblju Čistoća uzela u najam. Prostor na Pilama uredio bi se u sklopu projekta uređenja površine oko platana, koji podrazumijeva hortikulturno, ali i uređenje okolnog prostora urbanom opremom te čvrsti objekt wc-a.

Čistoća će u narednim tjednima angažirati arhitekta za izradu idejnog rješenja objekta wc-a u povijesnoj jezgri dok će Grad Dubrovnik, s obzirom da je projektna dokumentacija uređenja prostora oko platana na Pilama završena, prijaviti navedeni projekt na prvi otvoreni natječaj za financiranje putem europskih fondova.

Važno je napomenuti kako će oba wc objekta biti otvorena 24 sata dnevno te će korisnicima javnog wc-a biti na raspolaganju i zasebna prostorija za prematanje beba.

06. svibanj 2024 13:15