StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD I ŽUPANIJA

Epidemiološka situacija u dubrovačkim osnovnim školama dosta povoljna, ne razmišlja se o prelasku na online nastavu, srednjoškolci će više znati sutra

Piše Bruno Lucić
7. prosinca 2020. - 14:04
Sve je češća dilema o tome trebaju li osnovnoškolci u Hrvatskoj prijeći na online nastavu. Ministar obrazovanja i znanosti Radovan Fuchs izjavio kako je zatvaranje škola najskuplja mjera za društvo. Oko 10 posto škola u Hrvatskoj je na C modelu nastave, odnosno nastavu prati od kuće, dok je osam županija donijelo odluku o privremenom prelasku srednjih škola na nastavu na daljinu.

Kakvo je stanje u dubrovačkim osnovnim školama i razmišlja se o online nastavi, otkrio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Dživo Brčić.

- S obzirom da je trenutna zdravstvena situacija u osnovnim školama kojima je Grad Dubrovnik osnivač dosta povoljna te da je prema podacima koje imamo jako mali broj zaraženih učenika i učitelja kao i onih u samoizolaciji, još uvijek se ne razmišlja o prelasku na nastavu na daljinu. Odluka o prelasku na nastavu na daljinu će se donijeti prvenstveno ukoliko stožer na temelju svih dostupnih podataka procjeni da je takva mjera neophodna. Zasad takva odluka nije neophodna, te škole nastavljaju s radom po modelu A, istaknuo je Brčić.

Kad je riječ o srednjim školama, iz Dubrovačko-neretvanske županije, na upit su odgovorili sljedećim riječima:

- Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u utorak 8. prosinca održat će sastanak s ravnateljima srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije na kojem će se, među ostalim, razgovarati o mogućnostima primjene različitih modela održavanja nastave u cilju prevencije širenja COVID-19, stoji u odgovoru.
06. svibanj 2024 07:48