StoryEditorOCM
DubrovnikVIŠE OD STO RONILACA IZ ZEMLJE I INOZEMSTVA

Ekološka akcija čišćenja podmorja pod nazivom „Dubrovnik eko 2017.“

Piše PSD.
19. svibnja 2017. - 00:28

Abyss Dubrovnik centar za ronjenje i sportove na vodi i Ronilački klub Dubrovnik ove godine, po 22. put, organiziraju Centralnu ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom „Dubrovnik eko 2017.“ u subotu 20.05.2017. s početkom u 10 sati (prijedlog je područje od Porporele do Šulića i predio ispod Komarde i plaže Banje do Ville Dubrovnik), a u kojoj će sudjelovati ronitelji iz zemlje i inozemstva (cca. 140).
Za sve sudionike Centar za ronjenje i sportove na vodi Abyss Dubrovnik organizira u nedjelju zaron na jednoj od mnogih atraktivnih lokacija u dubrovačkom akvatoriju

Na akciju se kreće ispred Uvale Solitudo (RK Dubrovnik) i ispred Hotela Valamar President (ABYSS) u 9 sati. Ručak za sudionike je predviđen nakon Akcije u 12 sati na plaži Banje. Organizatori i potpora su Abyss Dubrovnik centar za ronjenje i sportove na vodi, Ronilački klub Dubrovnik, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo, Sunsail.

Smještaj ronitelja za sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je u dubrovački hotelima (Valamar, ALH, Importenne resort, Lero, Maestrali, Hotel Lapad, Hilton, Park, Radisson blue, Rixos-Libertas, Sheraton, Dubrovnik riviera hotels, Petka itd.). na način da se prijave na mail antun64@yahoo.com te dobiju povratnu informaciju da je prihvaćena prijava i u kojem su hotelu smješteni.

Ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske (Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije (Ohrid, Skopje) te pripadnika EUFORA (Trebinje) Akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.
Način na koji je organizirana postaje ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da smo mi, za njih, postavili ljestvicu (standarde) previsoko.

25. travanj 2024 09:19