StoryEditorOCM
DubrovnikHNS VS HDZ

Dujmović poručio Frankoviću da živi u paralelnoj stvarnosti

Piše PSD.
7. svibnja 2017. - 21:46

Županijski odbor HNS-a poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

'Već smo se naučili da u kroničnom nedostatku svojih ideja kandidat HDZ-a Mato Franković poseže za programima boljih od sebe. Međutim, ne samo da posuđuje osam godina stare slogane Andra Vlahušića ili da prepisuje projekte čiju je realizaciju spriječio rušenjem proračuna samo nekoliko mjeseci prije redovnih lokalnih izbora, on kao da živi u paralelnoj stvarnosti.
Građanima Franković obećava i projekte koji su već završeni. Kaže da će izgraditi pročistač pitke vode u Komolcu ili da će omogućiti besplatne udžbenike za srednjoškolce. Prvi projekt ulazi u završnu fazu, a u Dubrovnik je upravo stiglo i „srce“ uređaja za pročišćivanje. Drugi navedeni program financiranja udžbenika srednjoškolcima uveden je prošle godine upravo zahvaljujući inicijativi mladih Hrvatske narodne stranke.

A pri jučerašnjem druženju na Mrčevu, Franković je potpuno neshvatljivo mještanima obećao dovesti vodu. Možda Frankovića, koji se posljednjeg tjedna u Saboru grčevito borio za zaštitu ministra financija Marića, treba vratiti u stvarnost i lokalne okvire i podsjetiti ga da je krajem siječnja puštanjem pitke vode u naseljima Mrčevo, Mravinjac i Riđica obilježen kraj radova izgradnje vodoopskrbnog sustava Gornjih sela Orašca. Ako je zaboravio, podsjećamo gospodina Frankovića da je Vodovod Dubrovnik u ovaj kapitalni projekt uložio preko 20 milijuna kuna, kao i da je sufinanciran sredstvima Hrvatskih voda u iznosu od 90%. U izgradnju mjesne mreže Vodovod je prethodno uložio 6 milijuna kuna vlastitih sredstava. Tijekom četiri godina radova na terenu ukupno je položeno 20 kilometara vodovodnih cijevi. Izgrađene su crpne stanice Orašac i Mrčevo, vodospreme Orašac i Gromača i ostala potrebna infrastruktura.

U ničemu od toga Mato Franković nije sudjelovao. Jedino čime je on u međuvremenu bio zaokupljen jest povećanje PDV-a ugostiteljima i rušenje proračuna, dva puta u dvije godine. Rušenjem proračuna za 2017. godinu, između ostalog, onemogućio je završetak još jednog projekta kojeg je sada najavio mještanima Gornjih sela – završno uređenje sredstvima Grada Dubrovnika već proširene mjesne ceste do Mrčeva', stoji u priopćenju kojeg potpisuje Valentin Dujmović.

26. travanj 2024 00:18