StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI |

Dubrovnik u emisiji „The Travel Detective“, uređena Ulica V. Lisinskog, socijalno ugroženima božićnice, stiže i dvorana za borilačke sportove

Piše Grad Dubrovnik
24. prosinca 2020. - 10:31
NASTAVAK PROMOCIJE DUBROVNIKA

Dubrovnik u popularnoj američkoj emisiji „The Travel Detective“

U programu jedne od najuspješnijih američkih turističkih emisija „The Travel Detective“ PBS televizije objavljen je specijalni prilog o Dubrovniku, „skrivenom dragulju“ otvorenom za turiste u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Autor priloga je Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy i glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema. Greenberg u gotovo desetominutnom prilogu na svojstven način dočarava dubrovačku povijest, kulturu i umjetnost.

image
Turističkoj promidžbi pridonijet će prilog Petera Greenberga, višestrukog dobitnika Emmya i glavnog urednika CBS Travela
Grad Dubrovnik


Uz impresivne snimke iz zraka i unutar zidina, prilog prikazuje prepoznatljive lokacije kao što su stara gradska jezgra, Lazareti, Srđ s tvrđavom Imperial, ali i otkriva skrivene ljepote podalje od vreve turista. Autor nije propustio priliku za šetnju i razgovor sa stanovnicima, a prilog u konačnici na kreativan način milijunskom auditoriju prikazuje Grad u najboljem svjetlu.

Nastavak je to aktivnosti usmjerenih ka promociji Dubrovnika na ključnim emitivnim tržištima tijekom globalne pandemije, u ovom slučaju američkom tržištu.

Dubrovnik za turističke ‘detektive‘
Cilj snimljenog priloga prije svega je zadržati vidljivost Dubrovnika na ključnim tržištima. Također i prikazati Grad i Hrvatsku kao sigurnu destinaciju.


GRAD ISPLATIO NOVČANU POMOĆ NAJPOTREBITIJIMA

Uoči blagdana isplaćene božićnice socijalno ugroženim građanima

U gradu Dubrovniku je trenutačno 181 korisnik-nositelj zajamčene minimalne naknade koja se ostvaruje putem Centra za socijalnu skrb Dubrovnik. Od toga je 149 samaca i 32 višečlana kućanstava, dok su ukupno 244 korisnika. Grad Dubrovnik osigurao je iznos od 50.000 kuna kako bi se ovoj najugroženijoj kategoriji građana isplatile božićnice i tako pomoglo učiniti blagdane radosnijima.

image
Isplaćene su božićnice za Dubrovčane u potrebi
Grad Dubrovnik


Ukupan iznos uplaćen je Centru za socijalnu skrb Dubrovnik koji će obaviti pojedinačne isplate korisnicima. Sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi Grad Dubrovnik korisnicima zajamčene minimalne naknade financira mjesečno troškove stanovanja koji se odnose na režijske troškove i troškove najamnine. U 2020. godini za ovu je namjenu Grad Dubrovnik isplatio ukupno 854.636,00 kuna.

Božićnice građanima u potrebi

Isplatom božićnica Grad Dubrovnik pokazuje spremnost i odgovornost za pomoć građanima u potrebi, kažu iz gradske uprave.


SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Pokrenuta javna nabava za dvoranu za borilačke sportove

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova adaptacije prostora bivše „Stanice za tehnički prijem vozila“. Projektom se planira adaptirati postojeću građevinu te je preurediti u sportsku dvoranu za borilačke sportove. Sukladno projektu, dvorana će sadržavati prostor za trening, teretanu i prateće prostore (svlačionice i sanitarije) te će se opremiti sportskom opremom.

image
Tlocrt buduće dvorane za borilačke sportove
Grad Dubrovnik


Dio građevine će se urediti za potrebe moto-kluba, a za što će poslužiti dio prostora u prizemlju građevine. Na gornjem katu objekta uredit će se uredi za sportske klubove koji do sada nisu imali svoje klupske prostorije.

Nabava vrijedna 2,4 milijuna kuna
Procijenjena vrijednost nabave je 2,4 milijuna kuna, a predviđeni rok početka izvođenja radova je veljača 2021. godine.


SURADNJA GRADA I VODOVODA DUBROVNIK

Uređena Ulica Vatroslava Lisinskog

U Ulici Vatroslava Lisinskog uređen je kolnik u duljini od 150 metara. Dovršeni radovi uključivali su asfaltiranje punog profila predmetne dionice koje je izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

image
Uređena Ulica Vatroslava Lisinskog
Grad Dubrovnik


Naime, riječ je o suradnji Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik. Gradska komunalna tvrtka u navedenoj ulici prije asfaltiranja dionice izvela je radove na kolektoru odvodnje otpadnih voda. Polaganjem 150 metara cjevovoda javne odvodnje u Ulici Vatroslava Lisinskog te 25 metara Bokeljskoj ulici kompletirana je mreža odvodnje u tim gradskim ulicama.

Također, izgrađeni su nedostajući dijelovi mreže u obje ulice te njih spoj na postojeći sustav čime će se omogućiti spajanje tridesetak tamošnjih potrošača na sustav odvodnje.

Briga za prometne površine
Iz Grada Dubrovnika ističu kako su unapređenje i briga o stanju prometnih površina samo neke od ključnih aktivnosti koje provodi gradska uprava Dubrovnika.


 
10. svibanj 2024 03:18