StoryEditorOCM
DubrovnikISPUNITE ANKETU

Dubrovnik je prvi grad u Hrvatskoj koji je u izradu prostorno-planske dokumentacije izravno uključio građane

Piše DV
17. lipnja 2023. - 17:16
Anketnom upitniku može se pristupiti na Voxpopuli, prvoj platformi u Republici Hrvatskoj koja omogućava sudjelovanje građana u donošenju odlukaGrad Dubrovnik/

Grad Dubrovnik prvi je grad u Hrvatskoj koji je u izradu prostorno-planske dokumentacije izravno uključio građane i njihove predstavnike u gradskom kotarima i mjesnim odborima.  

Naime, u cilju aktivnog uključivanja javnosti u proces izrade sveobuhvatnih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, dokumenata  koji će definirati budući razvoj grada, u sklopu participativnog procesa održan je niz sastanaka s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora, a potom i fokus grupe stručnih izrađivača PPU-a i GUP-a s predstavnicima građana, civilnim udrugama i stručnjacima kao i niz intervjua sa stručnjacima iz različitih područja vezanih uz navedene prostorne planove. 

Sve navedene aktivnosti predstavljaju novinu i donose nadstandard u Republici Hrvatskoj u pristupu i načinu izrade prostorno-planske dokumentacije.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika u ulozi koordinatora osigurao je nastavak participativnih aktivnosti što će činiti zaključni dio ovog participativnog procesa. Naime, u razdoblju od 17. do 27. lipnja 2023. godine svim zainteresiranim građanima pruža se mogućnost ispunjavanja anketnog upitnika čime će dati svoj prilog participaciji javnosti u pripremi sveobuhvatnih izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika.

Anketnom upitniku može se pristupiti na Voxpopuli, prvoj platformi u Republici Hrvatskoj koja omogućava sudjelovanje građana u donošenju odluka: OVDJE.

Važna napomena: Potrebno se prijaviti na platformu Voxpopuli putem sustava NIAS e-građanin, nakon čega će anketa biti dostupna.

Grad Dubrovnik poziva sve zainteresirane da se odazovu i svojim sudjelovanjem doprinesu postupku izrade prostorno-planske dokumentacije koja je jedan od temelja budućeg razvoja Dubrovnika. Anketa je anonimna, a namijenjena je svim punoljetnim stanovnicima na području grada Dubrovnika.

04. svibanj 2024 02:29