StoryEditorOCM
DubrovnikRADOVI KOD JAVNE GARAŽE

Dubrovčani pomislili da se u Bogišićevu parku već gradi kružni tok, no doznali smo o čemu se točno radi

Piše Kristina Filičić
1. ožujka 2023. - 18:47

Ni tjedan dana nakon najave gradonačelnika Mata Frankovića o izgradnji kružnog toka blizu javne garaže u okviru novog prometnog režima oko povijesne jezgre, kod mega parkirališta na Ilijinoj glavici počeli su radovi. Dubrovčani su odmah posumnjali da je riječ o najavljenom prometnom rješenju koje bi trebalo služiti svim ‘zbunjenim‘ vozačima koji zbog palete boja propusnica, neće biti sigurni smiju li Zagrebačkom ulicom do dna ili oko kružnog toka pa natrag.

image
Dv/

Radovi kod javne garaže, istina, nisu pretjerano intenzivni, ali intrigiraju. Na upit što se točno radi na prostoru kod garaže odnosno igrališta na Ilijinoj glavici, iz dubrovačke gradske uprave šalju pojašnjenje:

- Na zemljištu Osnovne škole Marina Držića obavljaju se radovi uređenja dijela dvorišta i istočni prilaz školi. Radovi bi uskoro trebali biti gotovi, što trenutačno ovisi o kiši koja usporava tijek radova, a izvodi ih tvrtka Tehnogradnja d.o.o. - kažu iz Grada te dodaju kako je vrijednost radova nešto manja od 21 tisuću eura, a financira ih OŠ Marina Držića uz potporu Grada Dubrovnika.

image

Veronika Šmanjak, ravnateljica OŠ Marina Držića

Tonči Plazibat/Cropix

Očišćen je zapušteni dio dvorišta te se uređuje školski prilaz potvrđuje nam Veronika Šmanjak, ravnateljica Osnovne škole Marina Držića. A spomenuti radovi trebali bi, barem djelomično, riješiti problem parkinga djelatnika škole.

- Mi imamo školsko dvorište između velike i male škole, međutim tu se ne parkiramo jer, naravno, to je namijenjeno za djecu. Nama je veliki problem parking i ovo uređenje će riješiti taj problem za dio djelatnika, a u kojoj mjeri će to biti moguće tek treba vidjeti kad radovi završe – kaže ravnateljica Šmanjak pa napominje kako je dobro što se čisti i uređuje dio koji je do sada bio zapušten.

- Kad bi primjerice turisti izlazili iz garaže na tu stranu, sve je bilo zaraslo i dosta se smeća tu bacalo. Sada kada smo raščišćavali vidjeli smo svega i svačega, tako da je dobro da se to uređuje i nadam se da će skoro biti gotovo.

Na predjelu gdje je južni ulaz na igralište, a u neposrednoj blizini se trenutačno obavljaju radovi, postavljena je svojedobno trim staza. Iz Grada poručuju kako ‘ovi radovi neće utjecati na postojeću stazu, niti će staza biti uklonjena‘.

image
Dv/
image
Dv/
image
Dv/
25. travanj 2024 14:32