StoryEditorOCM
DubrovnikPolufinalna utakmica

Dubrovčani o okršaju Vatrenih i Gauchosa: Argentina nam je stara mušterija, ali očekujemo ludnicu i ‘prelijevanje‘ slavlja na lapadski kružni tok!

Piše Ahmet Kalajdžić
13. prosinca 2022. - 15:18

Nekoliko sati uoči početka polufinalne utakmice Hrvatska - Argentina na Svjetskom nogometnom prvenstvu, sugrađane trese navijačka groznica. Na poslu je pozornost prema radnim zadacima nešto slabija nego u normalnim situacijama, a u kafića je top tema svih razgovora dvoboj za završnicu Mundijala u Kataru. Anketirani sugrađani redom očekuju pobjedu Vatrenih, ali mnogi strahuju od prljave igre i mogućih provokacija protivnika. No, svi vjeruju u duh zajedništva i jaču želju u pobjedu i prolazak Vatrenih u finale.

image

Brojni su kafići okićeni navijačkim zastavicama od početka prvenstva u Kataru

Ahmet Kalajdžić/
image

Đuro Perović, strojar

Ahmet Kalajdžić/

Đuro Perović, strojar:

- S prijateljima ću utakmicu gledati i navijati na kućicama u Župi, gdje će biti i video-zid. Očekujemo pozitivan rezultat, naravno. Očekujemo pobjedu, borbenu utakmicu i rezultat 3:1 za Hrvatsku. Ne izdvajam nikog posebno kao pojedinca, a maksimum očekujem od cijele ekipe da bi pobijedili Argentinu. Veća je razina natjecanja i mora biti veća ludnica.

image

Đuro Oblizalo, terenski komercijalist

Ahmet Kalajdžić/

Đuro Oblizalo, terenski komercijalist:

- Očekujem pobjedu od 2:1 i nadam se da ćemo prvi zabiti gol, mislim da će to biti presudno u ovoj utakmici. Mislim da neće biti dobro ako dobijemo prvi gol, a ako ga zabijemo tad sigurno dobivamo! S ekipom koja je sve veća kako napredujemo u natjecanju, utakmicu pratimo u Uvali, bit će dobra atmosfera kao i protiv Brazila. I oni koji su dosad gledali doma, sad će zajednički pratiti. Očekujemo ludnicu i „prelijevanje” slavlja na lapadski kružni tok.

image

Ivuša Brajević, službenik

Ahmet Kalajdžić/

Ivuša Brajević, službenik:

- Za večeras prognoziram tešku utakmicu, ali nam je Argentina stara mušterija pa nek se oni misle kako će s nama! No bit će teško jer Argentina je dosta bolja nego u Rusiji, ali i smo mislili da ćemo teško ponoviti uspjeh s prošlog SP-a, a opet smo među najbolje četiri ekipe. Nakon Rusije imamo osam novih igrača i to je dokaz da Dalić  dobro radi i da imamo mirnu budućnost barem deset godina! S desetak prijatelja utakmicu ću gledati u jednom stanu, rasterećen u odnosu na ostale utakmice. Vjerujem u pobjedu!

image

Jozo Međica, diplomirani ekonomist

Ahmet Kalajdžić/

Jozo Međica, diplomirani ekonomist:

- Utakmicu ću gledati u krugu obitelji, a očekujem finale. Nemamo što drugo, ma najvažnije i najteže bit će zaustaviti Messija. Moramo nekako! Nisam tipični navijač jer ništa posebno ne pripremam, ali kao i ostali navijači i ja se uoči sljedeće utakmice već pomalo ”tresem”. Jer, sad su veća razina i veći rizik nego kod Brazila!

image

Marko Lonac, ekonomist

Ahmet Kalajdžić/

Marko Lonac, ekonomist:

- Navijat ću doma s četiri- pet susjeda. Očekujemo pobjedu i već smo nabavili zastavice. Zapravo, kupila ih je supruga i ona će također pratiti utakmicu. Djeca imaju svoj đir i gledat će s društvom po kafićima. A mi smo starija čeljad i jedino se bojim prgave igre Argentinaca, ali ako se dobro postavimo, mangupski i momački, vjerujem da bi ih mogli dobiti. Jer, imamo kvalitetnu ekipu i vjerujemo u pobjedu.

image

Ivuša Domijan, umirovljeni pomorac

Ahmet Kalajdžić/

Ivuša Domijan, umirovljeni pomorac:

- Svakako ću gledati utakmicu, to se ne propušta! Gledat ću je doma i navijati sa suprugom, a komentari slijede sutradan ujutro s društvom. Unaprijed se veselim našoj pobjedi a jednako sam, bez velikog glamura, prethodne utakmice s grickalicama i pićem gledao doma i uživao. Navija i supruga, ali mislim da sam se pokazao kao ”jači” navijač!

image

Frano Crnjac, građevinar

Ahmet Kalajdžić/

Frano Crnjac, građevinar:

- Očekujem vrlo tvrdu utakmicu, ali i pobjedu Hrvatske. Gledat ću je doma u manjem društvu, ali ćemo biti dovoljno glasni. S nama će navijati i djeca a opet, bit ću glasniji od njih. Nek 1:0 dobije Hrvatska, bit će dovoljno, ali bit će teško iako mislim da će biti laganija nego protiv Brazila. Mnogi od mojih prijatelja gledat će utakmicu u Lapadu vani a nakon utakmice idemo ponovno na kružni tok.

image

Ivan Grizelj, poduzetnik

Ahmet Kalajdžić/

Ivan Grizelj, poduzetnik:

- Već me lagano trese navijačka groznica, a utakmicu ću gledati doma u krugu šire obitelji. Zimsko je vrijeme i ne možemo vani raditi velika okupljanja, niti se kao 2018. može okupiti nas pedesetak na taraci. Popodne, čim prođe radno vrijeme, intenzivirat ćemo pripreme za gledanje, a naravno da očekujem pobjedu. Mislim da će biti 2:1 za Hrvatsku, a dobar će nam biti svaki pozitivni rezultat. Gledat ćemo zajedno s djecom i suprugama, spremne su grickalice i navijački rekviziti!

image

Brojni su kafići okićeni navijačkim zastavicama od početka prvenstva u Kataru

Ahmet Kalajdžić/
image

Brojni su kafići okićeni navijačkim zastavicama od početka prvenstva u Kataru

Ahmet Kalajdžić/
09. svibanj 2024 20:11