StoryEditorOCM
Dubrovnik"BITKA" PRIOPĆENJIMA

DUBROVAČKI HDZ Vs. JADRAN BARAČ Od zapošljavanja u Vodovodu do tvrtke Primorje gradnja

Piše PSD.
27. studenog 2018. - 17:01

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik priopćenjem se osvrnulo na zapošljavanje predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača.

- Predsjednik dubrovačkog SDP-a nikako da se odvikne od loše navade da u javnosti – laže. Ovaj put javnost je lagao oko svog zapošljavanja u svibnju 2011. godine  u „Vodovodu“. Naime, kada mu je prigovoreno da je posao u toj gradskoj tvrtki dobio isključivo jer je tadašnji predsjednik Uprave bio Branko Negodić, nekadašnji šef županijskog SDP-a, ali i njegov otac, također kadar Partije, koji je bio zaposlen kao pravnik. Pravdajući se da njegovo zapošljavanje nije obično stranačko uhljebljivanje, Barač je naveo da se zaposlio „nakon što sam kao diplomirani inženjer strojarstva godinu dana bio nezaposlen i u tom trenutku jedini dipl.ing.stroj. na Zavodu za zapošljavanje u Dubrovniku“. Bilo bi lijepo da je tako. No, radi se o novoj Baračevoj laži! Naime, uvidom u zbirne statističke podatke Zavoda za zapošljavanje, Ispostava Dubrovnik, razvidno je da su u travnju, svibnju (kada je Barač zaposlen) i u lipnju 2011. godine na Zavodu bila ni više ni manje nego tri diplomirana inženjera strojarstva, stoji, između ostalog, u priopćenju dubrovačkog HDZ-a.

Međutim, Barač nije ostao dužan dubrovačkim hadezeovcima pa je i on odgovorio priopćenjem.

- Gradski HDZ se umjesto gradskim projekata i vođenjem grada bavi difamacijama na osobnoj razini odnosno objavama nepotpunih i krivih informacija u cilju pokušaja diskreditacije oponenata. Razlog tome je pokušaj skretanja fokusa s najveće afere u povijesti gradske uprave Grada Dubrovnika. Naime, nedavno je otkriveno da su visoki dužnosnici gradskog HDZ-a, ujedno i gradske vlasti, upleteni u pogodovanje gradskim zemljištem, uključujući i gradonačelnika Mata Frankovića koji je glavni odgovorni za pripremu točaka dnevnog reda. Treba naglasiti da je upravo gradonačelnik Mato Franković potpisao da tvrtka PRIMORJE GRADNJA d.o.o.(investitor izgradnje na spornoj čestici) u ime Grada Dubrovnika vodi postupak rješavanja imovinsko pravnih odnosa te ishođenje dozvola. Punomoć koju je Gradonačelnik izdao dana 27. travnja 2018. god. ukazuje da je glavni akter afere pogodovanja društvu Primorje gradnja d.o.o., kroz ustupanja dijela javnog dobra radi formiranja građevinske parcele, sam Gradonačelnik a ne zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, koju je Gradonačelnik za sada označio kao eventualnog jedinog aktera pogodovanja budući je izradila idejni projekt zgrade na predmetnim česticama, stoji, između ostalog, u priopćenju čelnog čovjeka dubrovačkog SDP-a.

27. travanj 2024 06:15