StoryEditorOCM
DubrovnikSPORNI REDOVI |

Dr. MATO LAKIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE Nema bojazni od zaraze ispred Mikrobiološkog odjela, postavili smo kontejner za antigensko testiranje

Piše DV
1. prosinca 2020. - 10:18
- Šaljem vam fotografiju s davanja uzorka urina u ponedjeljak 30. studenog na Mikrobiološkom odjelu u dubrovačkoj Općoj bolnici. S lijeve strane stojimo mi nezaraženi Covidom 19, a s desne strane stoje zaraženi koronavirusom koji čekaju bris. Nitko ne drži nikakvo odstojanje, u prostoriju ulaze po dvoje, troje.Ma sramota! Svi idemo na isti šalter unutar odjela. Jesu li to dobre mjere da se i mi ne zaraženi zarazimo još lakše? Mislim da nije u redu takvo miješanje zdravih i 'bolesnih' – napisao je ogorčeni čitatelj koji nam je proslijedio i fotografiju redova ispred Mikrobiološkog odjela. 

Nakon što je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić, za Dubrovački izjavio kako bolnica nije nadležna, za komentar smo zamolili ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo Mata Lakića:

- Ne postoji nikakva bojazan da se netko od ljudi koji su danas predavali uzorke urina zarazio zbog 'dva reda' ispred prostorija Mikrobiološkog odjela. Riječ je o ljudima koji su čekali međusobno razmaknuti, s maskama i na otvorenom, a na predio gdje se nalazi šalter (koji je konstantno prozračen) ulazilo se isključivo jedan po jedan (osim npr. majke i djeteta).
Treba spomenuti kako je svakako bilo riječ o privremenom ad hoc rješenju, a tijekom današnjeg dana postavljen je kontejner za antigensko testiranje svih pacijenata koji se testiraju putem Zavoda za javno zdravstvo i nalazi se pokraj kontejnera koji je za tu namjenu već postavila OB Dubrovnik – odgovorio je Lakić.
 
26. travanj 2024 03:25