StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON BEROŠEVE NAJAVE

Dr. Bekić o najavi ‘zabrane‘ rada liječnicima u privatnim praksama: Nemamo velike liste čekanja u bolnici, duge su samo tamo gdje nedostaje liječnika, a mali broj kolega radi privatno

Piše B. Lucić
3. lipnja 2022. - 18:28

Iz Ministarstva zdravstva stigla je najava kako će se liječnicima koji primarno rade u javnim zdravstvenim ustanovama, a uz to i u privatnim, onemogućiti rad privatno ukoliko ne ispune te imaju listu čekanja dulju od prosjeka. Prokomentirao je tu najavu i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, dr. Marijo Bekić.

- Opća bolnica Dubrovnik postupit će sukladno naputku Ministarstva. Svakako je riječ o pozitivnoj najavi ukoliko će to smanjiti liste čekanja i poboljšati prava pacijenata, a da kolege ne budu zakinute. Naše liste čekanja su u donjoj polovici prosjeka, nema velikih lista čekanja, one su jedino iznad prosjeka tamo gdje nedostaje osoblja, gdje, primjerice, imate dva liječnika na odjelu i tu je za očekivati da će liste čekanja dulje. Pored pomoći izvana i organizacije, uvijek negdje postoji veća lista. Nije do kolega i do njihove kvalitete rade, nego na to utječe broj liječnika na odjelu. Znate, da ovisimo i o pomoći vanjskih liječnika, kaže dr. Bekić ujedno otkrivši koliko liječnika dubrovačke Opće bočnice radi privatno:

image

Opća bolnica Dubrovnik

Božo Radić/Cropix

- Svi liječnici koji nakon radnog vremena rade izvan bolnice ispunjavaju normu i nemaju liste čekanja. U našoj bolnici ih ima najviše desetak, to je relativno mala brojka, nije samo riječ o privatnim zdravstvenim ustanovama, ima tu kolega koji rade u ustanovama u vlasništvu Županije, dodaje ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

02. svibanj 2024 05:21