StoryEditorOCM
Dubrovnikkrešile stipendije

Donosimo konačnu listu stipendista Grada Dubrovnika, evo koja zanimanja se najviše potiču

Piše DV
23. prosinca 2023. - 10:06

Gradonačelnik Grada Dubrovnika prihvatio je prijedlog Povjerenstva za dodjelu gradskih stipendija te utvrdio konačnu listu za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024. godinu. Dodijelit će se 62 stipendije učenicima i studentima u pet kategorija, s najvećim udjelom stipendija za obrtnička i medicinska zanimanja. Od ove godine mjesečni iznosi stipendija povećavaju se za 10 posto.

U tekućoj školskoj godini, Grad Dubrovnik dodijelit će 23 stipendije nadarenim učenicima i studentima, 21 stipendiju učenicima i studentima u deficitarnim zanimanjima, 9 stipendija učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 8 stipendija stradalnicima ili djeci stradalnika Domovinskog rata te 1 stipendiju osobi s invaliditetom.

I ove godine poseban je naglasak na zanimanjima u zdravstvu, poput doktora medicine te medicinskih sestara i tehničara, a kao rezultat tih napora gradske uprave na ovogodišnji natječaj za stipendije najbolji odaziv zabilježen je za stipendije u obrtničkim i medicinskim zanimanjima. Naime, Grad Dubrovnik posebno želi potaknuti učenike i studente na obrazovanje u deficitarnim zanimanjima koja su pomno utvrđena sukladno potrebama ustanova od posebnog interesa za Grad u području zapošljavanja poput Opće bolnice Dubrovnik, Doma zdravlja, Centra za socijalnu skrb te područnih službi Zavoda za zapošljavanje i Gospodarske komore.

Iznosi za stipendije od akademske 2023./2024. povećavaju se za 10 posto i iznose 220 eura za studente koji studiraju izvan Dubrovnika, 120 eura za studente koji studiraju u Dubrovniku, 145 eura za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika te 75 eura za učenike koji se školuju u Dubrovniku.

Kako su priopćili iz gradske uprave, do povećanja mjesečnog iznosa stipendija posljednji put došlo je u školskoj/akademskoj 2019./2020.

U kategoriji obitelji slabijeg imovinskog stanja, usklađeni su iznosi imovinskog cenzusa koji iznose 500 eura za samca, 700 eura za dvočlanu obitelj, 900 eura za tročlanu obitelj, 1.100 eura za četveročlanu obitelj, dok se za svakog daljnjeg člana obitelji iznos povećava za 200 eura.

OVDJE možete pročutati konačnu listu stipendista.

03. svibanj 2024 00:24