StoryEditorOCM
DubrovnikPAVELA I PUTICA

Domaći kolači za one koji rade na COVID-odjelu: "Zahvalni smo za sve što čine u ovim teškim trenucima"

Piše DV
5. prosinca 2020. - 20:08
Ana Putica i Denis Pavela s domaćim kolačima za sve koji rade na COVID-odjelu dubrovačke bolniceIzvor:Udruga Sigurnost u prometu
Denis Pavela iz Udruge Sigurnost u prometu i Ana Putica, dvojac koji je u lockdownu volontirao raznoseći obroke sugrađanima kojima je to bilo potrebno, danas su posjetili djelatnike Covid odjela Opće bolnice Dubrovnik. Na poklon su donijeli domaće kolače, a htjeli su, kako kaže Pavela, dati podršku liječnicima i medicinskim sestrama. 

"Dati im do znanja da mislimo na njih i da smo im zahvalni za sve što čine u ovim teškim trenucima za naše bolesne sugrađane.
Rade u svemirskim odjelima, ali ne polijeću na Mjesec nego pomažu najtežim Covid pacijentima. Skidaju ih i oblače nekoliko puta na dan. Dezinficiraju se doslovno od glave do pete. Svakim danom je velik broj novih pacijenata tako da im se dan nastavlja u noć, nema ni početka ni kraja. Rade dvanaestosatne smjene, u opremi su ponekad i više od četiri sata. Neki su digli i ruku na sebe. Oni, hrvatski liječnici i sestre uvijek su bili tu za naše pacijente i uvijek će biti. Liječenje ljudi nije samo njihov posao, to je njihov poziv, ljubav za bližnjega.
Naši liječnici i medicinske sestre neće biti uz svoje najbliže članove obitelji i neće moći Sv. Nikoli ostaviti čizmicu na prozoru svog vlastitog doma, kao ni dočekati božićne blagdane u zagrljaju svojih obitelji u toplini doma. Oni će umjesto toga, udaljeni od svojih bližnjih i sa suzom u oku, činiti sve da se naši očevi, majke, braća, sestre, bake i djedovi, koji su teško oboljeli od infekcije Covida 19, vrate svojim domovima. Hvala Vam što postojite!
A mi….olakšajmo im! #OstanimoOdgovorni", poručuje Pavela.
27. travanj 2024 02:11