StoryEditorOCM
DubrovnikEP U VATERPOLU 2024.

Doktor Margaritoni na čelu zdravstvenog tima u Dubrovniku: Na bazenu će stalno dežurati četiri liječnika i tim Hitne medicinske pomoći, a dubrovačka bolnica spremna je za sve situacije

Piše AH
3. siječnja 2024. - 12:34
profesor dr. Marko Margaritoni na čelu je zdravstvenog tima EP u vaterpolu koje se održava u DubrovnikuTonči Vlašić/DV

Voditelj odjela za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke Opće bolnice Dubrovnik, prof.dr.sc.Marko Margaritoni dr.med.prim, na čelu je zdravstvenog tima Europskog prvenstva u vaterpolu koje će se od sutra do 16. siječnja održavati u Dubrovniku te je i liječnik hrvatske reprezentacije. Zanimalo nas je koliko je izazovna organizacija zdravstvene zaštite takovog sportskog događaja.

- Europsko prvenstvo u vaterpolu, najveći je sportski događaj u povijesti Dubrovniku pa je samim time i najveći u organizacijskim smislu, posebice jer ima visoka pokroviteljstva među kojima su istaknuta ona od Vlade RH, Vaterpolo saveza Hrvatske i Hrvatskog olimpijskog odbora.

image

Voditelj odjela za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke Opće bolnice Dubrovnik, prof.dr.sc.Marko Margaritoni dr.med.prim

Božo Radić/cropix/

Zdravstvena zaštita tijekom onog dijela prvenstva koje će se događati u Dubrovniku podijeljena je u tri segmenta. Prvi, onaj na samom bazenu podrazumijeva stalno dežurstvo liječnika tijekom utakmica. Uz mene kao koordinatora i liječnika hrvatske vaterpolo reprezentacije tu će biti još četiri liječnika. Drugi segment je gledalište i tu je angažiran naš Zavod za hitnu medicinu koji će na bazenu imati jedan tim i jedno vozilo ispred bazena. Treći segment je izvan natjecanja za koji je odgovornost preuzela Opća bolnica Dubrovnik. Naime, u slučaju bilo kakvih ozljeda ili kojim slučajem bolesti članova 8 reprezentacije, a radi se o otprilike 180 ljudi, na treningu ili tijekom boravka u hotelima skrb o njima preuzeti će OBD s time da će ti mogući pacijenti na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu imaju prioritet – ističe doktor Margaritoni, naglasivši kako je dubrovačka bolnica ima svu opremu i iskustvo koje je za ovakve sportske događaje potrebno. Na pitanje je li dubrovačka bolnica za ovo sportsko natjecanje trebala nabavljati neku posebnu opremu, Margaritoni ističe kako nije jer, kako kaže moguće ozljede igrača ili neki drugi zdravstveni problemi u reprezentacijama nisu izvan onog s čim se osoblje bolnice susreće u svakodnevnom radu.

 

PROČITAJTE I OVO: 

Uz dubrovački bazen priprema se Fun zona, fali samo Ivana Knoll! Evo što će u njoj sve biti

 

06. svibanj 2024 14:20