StoryEditorOCM
DubrovnikTUP ZA PSE

Dođite u TUP-a, pomozite u izradi kućica za pse na Žarkovici, donesite za njih deke i hranu, i dobro se zabavite uz glazbu i roštilj

Piše Maja Rilović Koprivec Foto:Tonći Plazibat/Cropix
30. listopada 2021. - 16:04

 Dolaze hladniji i kišni mjeseci pa svi trebaju neki topli kutak, a kada je riječ o nezbrinutim o psima oni svakako trebaju kućice. Vodeći se time  Kulturni centar Jadran danas je u TUP-a organizrao izradu kućica za pse u azilu na Žarkovici.  U TUP-a se već od jutra radi punom parom i svi koji su voljni na neki način sudjelovati i doprinijeti pozvani su, kaže nam koordinatorica Kulturnoga centra Jadran i predsjednica Udruge za promicanje urbane kulture Ivana Tepšić.

  - Volonterska ekipa je odlična, ima odraslih, djece i dakako pasa, odlična je i glazba, a kuha se i gulaš. Nešto kasnije priprema se i roštilj za svih, a nadamo se da će biti gotovo bar 4, pet kućica. Prikupljeno je i nešto hrane za životinje, a skupljamo i novčane donacije za azil. Akcija prikupljanja hrane, deka i drugih potrepština bit će u TUP-u cijeli mjesec jer su nam u Društvu za zaštitu životinja rekli kako na Žarkovici nemaju previše mjesta, pa svi koji imaju nešto za donirati slobodno neka donesu u TUP-a, mi smo tu cijeli dan - poziva Ivana Tepšić.

Dakle, u izgradnji kućica potrebno je osnovno znanje upotrebe alata, a ostali koji žele pomoći mogu donijeti deke, hranu za pse ili donirati.

27. travanj 2024 02:43