StoryEditorOCM
DubrovnikProzvali ‘Možemo‘

Dobroslavić i Pezo: ‘Imamo županijske vijećnike koji opstruiraju centar Lučino razdolje, možda priželjkuju zagrebački scenarij, smeće na ulicama... Dolaze izbori, birači im to neće oprostiti‘

Piše Lorita Vierda
18. siječnja 2024. - 11:48

Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije održao je konferenciju za novinare na temu ‘Zašto za MOŽEMO! Zagreb zaslužuje održivo gospodarenje otpadom, a Dubrovnik ne?!‘. 

-Ovo je neodgovornost, nevjerodostojnost i populizam od strane stranke Možemo po ovom pitanju. Zagrebački gradonačelnik Tomašević najavio je gradnju centra za gospodarenje otpadom u Zagrebu, i to isti kojeg gradimo i mi u Lučinom razdolju, a ovdje imamo vijećnike koji opstruiraju naš centar- rekao je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za novinare na ovu temu.

To je moderan centar s najnovijim tehnologijama po europskim propisima, MBO, mehaničko biološke obrade, imali smo problema s time, ali evo radi se, krajnji rok za završetak radova i probni rad je kraj 2025. godine - dodao je Dobroslavić. 

-Pokušavaju nas minirati, bilo je tu tematskih sjednica, prosvjeda, tužbi prema Upravnom sudu i EK, ništa im nije uspjelo. Ovdje zagriženo govore protiv, a sad u Zagrebu grade isto i kažu kako će poduzeti sve da ih nitko ne opstruira. Giljača, Capor, Šain Kovačević i Benčić su ti koji stalno govore protiv našeg centra, to je od MOŽEMO neodgovorno - rekao je predsjednik ŽO HDZ-a  Blaž Pezo, dodajući kako dolaze izbori, a birači im to neće oprostiti.

-Ne možemo vjerovati da imamo županijske vijećnike koji možda priželjkuju zagrebački scenarij, smeće na ulicama pa da onda ipak moraju smisliti način gospodarenja otpadom. Njihov centar nije prošao nijednu proceduru. Mi pak imamo sve i riješit ćemo otpad u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji - dodao je Pezo. Istaknuli su kako je riječ o potpuno zatvorenom sustavu te obzirom na kršku podlogu, sve što i izađe iz pogona prvo će ići kroz pročistače pa za prirodu nije toliki rizik.

-To su ovi vijećnici koristili kao argument, ali posjetili su jedan takav centar i sve vidjeli, to odbacujemo - rekao je Pezo. Trenutno se gradi pet takvih centara dok ih je jedanaest u projektiranju.

Pokazujući fotografije na kraju je zaključio: ‘Gospodo, maske su pale!‘

27. travanj 2024 18:32