StoryEditorOCM
DubrovnikNEPRIHVATLJIVO POSEZANJE

DOBROSLAVIĆ DODIKU Ne poigravajte se identitetom Dubrovnika!

Piše dv
24. siječnja 2017. - 10:31

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić reagirao je na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je ustvrdio da 'Dubrovnik nikad nije pripadao Hrvatskoj'.

- Povodom izjava jednog čelnika iz nama susjedne države kojima se iskazuje svojevrsno posezanje prema Dubrovniku moram konstatirati da se takav odnos prema Gradu ciklično, ali ustrajno ponavlja. Umjesto isprike za sudjelovanje u velikosrpskoj Miloševićevoj agresiji kojom je okupirano veliko područje naše županije, nanijete goleme ljudske žrtve, popaljena brojna naselja od Prevlake do Topolog i Stona, upućeno više od tisuću granata na Grad zaštićen UNESCO-om, ponovo se pokušava poigravati Dubrovnikom. To se poklapa s jednom bezočnom prijetnjom izaslanika Vlade jedne druge susjedne države na proslavi pravoslavnog Badnjaka u Zagrebu - primjećuje župan Dobroslavić i poručuje kako stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije nikakva isprika ne treba oko agresije:

- Posezanja prema Dubrovniku ili bilo kojem drugom dijelu hrvatskoga teritorija su neprihvatljiva i uvredljiva. Dubrovnik je uvijek bio i uvijek će biti hrvatski, znao je i znat će se obraniti od svakog nasrtaja, kao što su dubrovački branitelji i svi hrvatski branitelji prije 25 godina obranili Dubrovnik i cijelu Hrvatsku i oslobodili sva njena okupirana područja. Hrvatska politika, hrvatska vojska i policija spriječit će svaku moguću agresiju na Republiku Hrvatsku pa tako i na ovu županiju - poručuje Dobroslavić.

03. svibanj 2024 09:39