StoryEditorOCM
DubrovnikSREĆOM BEZ POSLJEDICA |

DOBRO JE DA SU PRAZNICI Tri mjeseca od otvorenja zgrade oštećeno pročelje OŠ Montovjerna, građani očekuju žurnu sanaciju

Piše DV
1. siječnja 2021. - 21:35
Pročelje novoizgrađene Osnovne škole Montovjerna oštećeno je, upozoravaju iz FB grupe Hrvatska udruga korisnika parkirališnih usluga kojoj su sugrađani dostavili fotografije polomljene oplate iznad ulaza u školu:

- Zatražili smo informacije od Grada Dubrovnika te ih po zaprimanju objavimo. Što bi bilo da je ovo otpalo i palo nekom djetetu na glavu?! - pitaju se iz FB grupe.

U komentarima ispod objave stiže pojašnjenje da je u pročelje udario kamion Čistoće prije desetak dana, da je sve prijavljeno i da će osiguranje pokriti trošak popravka.

Za napomenuti je kako se oštećenje dogodilo malo nakon što je nova školska zgrada otvorena početkom ove školske godine, 6. rujna.

Nakon punih 35 godina ovo je bilo prvo otvorenje jedne nove škole u Dubrovniku. Zgradu je službeno otvorila ministrica kulture i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek.

Ova investicija Grada Dubrovnika, ujedno najveći pojedinačni kapitalni projekt Grada u osnovnoškolskom obrazovanju, vrijedna je više od 75 milijuna kuna.

OŠ Montovjerna je, podsjetimo, 28. prosinca prošle godine dobila novu ravnateljicu. To je profesorica povijesti Lucija Vujica, jednoglasnom odlukom Školskog odbora te škole.

Na natječaj za izbor ravnatelja uz Vujicu se prijavila i dosadašnja ravnateljica Snježana Vlahinić koja je eliminirana iz natječajnog postupka zbog nepotpune dokumentacije, potvrdila je medijima predsjednica Školskog odbora Olga Muratti.
03. svibanj 2024 16:38