StoryEditorOCM
DubrovnikDVANAESTI PUT U DUBROVNIKU

Dani posvećeni baštini koja se temelji na kršćanskim korijenima

Piše PSD.
30. ožujka 2017. - 18:53

Program Dana kršćanske kulture predstavili su ravnatelj manifestacije Miro Radalj, te predsjednik i članica Vijeća za kulturu i znanost pri Dubrovačkoj biskupiji, Joško Mikuš i Slavica Stojan. Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić nije sudjelovao na predstavljanju, ispričao se zbog smrtnog slučaja.

Manifestacija će se dvanaesti put zaredom održati u Dubrovniku na različitim lokacijama. Kako je Radalj naveo, riječ je o manifestaciji koja predstavlja baštinu utemeljenoj na kršćanskim korijenima. Posjetitelje u tri grada, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku očekuje sedamdesetak programskih sadržaja s više od tisuću sudionika.

Kao i prošle, tako i ove godine Dane kršćanske kulture suorganizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije u suradnji s nakladnom kućom Verbum iz Splita. Joško Mikuš je predstavio duhovno-glazbeni program naglasivši kako se razmišlja o širenju programa DKK-a izvan samog područja grada Dubrovnika. Zahvalio je i ustanovama koje godinama surađuju i pomažu u realizaciji programa: Dubrovačkom simfonijskom orkestru, Dubrovačkog komornom zboru, Matici hrvatskoj - ogranak Dubrovnik, Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini u Dubrovniku te Fotoklubu Marin Getaldić kao i Kinematografima Dubrovnik.

Inače, manifestacija je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u realizaciji pomaže i Ministarstvo kulture.

Članica Vijeća i predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske, Slavica Stojan izdvojila je jednu važnu obljetnicu koja će se obraditi tijekom ovogodišnjih Dana kršćanske kulture - 350. obljetnica Velike trešnje u Dubrovniku. Tematsko predavanje koje će upravo voditi Stojan, održat će se 5. travnja u Dvorani Ivana Pavla II. s početkom u 20 sati.

Manifestaciju će otvoriti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u subotu, 1. travnja u dubrovačkoj katedrali u 19.30 sati nakon čega će se održati koncert „Pogledaj Gospode“ Katedralnog zbora iz Đakova i mješovitog pjevačkog zbora „Cappella Odak“ iz Zagreba.

04. svibanj 2024 05:39