StoryEditorOCM
DubrovnikIZRAVNI PRIJENOS

Danas zasjeda Gradsko vijeće, osniva se Javna ustanova ‘Sklonište za nezbrinute životinje‘

Piše DV
12. srpnja 2023. - 09:08

Danas zasjeda dubrovačko Gradsko vijeće. Nakon vijećnićkih pitanja, planiran je dnevni red kako slijedi:

 

  1. Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.
  2. Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2023. godinu.

 

  1. Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2023. godinu.

 

  1. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje društva UTD Ragusa d.d.

 

  1. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za brisanje i zasnivanje založnog prava na nekretninama društva UTD Ragusa d.d.

 

  1. Prijedlog odluke o davanju u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja obitelji s više djece na području povijesne jezgre Grada Dubrovnika.
  2.  
  3. Prijedlog odluke o najmu stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o programu mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o povratu dokumentacije zaprimljene na temelju Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o osnivanju Javne ustanove „Sklonište za nezbrinute životinje“.

 

  1. Prijedlog odluke o koeficijentu za obračun plaće ravnatelja Javne ustanove „Sklonište za nezbrinute životinje“.

 

  1. Prijedlog rješenja o imenovanju privremene ravnateljice javne ustanove „Sklonište za nezbrinute životinje“.

 

  1. Prijedlog odluke o sufinanciranju troškova medicinski potpomognute oplodnje.

 

  1. Prijedlog izmjena i dopuna Programa građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu.

 

  1. Prijedlog izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2023. godinu

 

  1. Prijedlog pravilnika o dopuni Pravilnika o naknadama za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona na području Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog pravilnika o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o unutarnjoj sistematizaciji Doma za starije osobe Ragusa.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na nacrt Statuta ustanove socijalne skrbi Dom za starije osobe Ragusa.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti Dječjim vrtićima Dubrovnik za sklapanje Ugovora o zakupu nekretnine na određeno vrijeme s Dubrovačkom biskupijom.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti Dječjim vrtićima Dubrovnik za sklapanje Ugovora o zakupu nekretnine na određeno vrijeme s tvrtkom DB-Kantun d.o.o. 

 

  1. Prijedlog zaključka za raspisivanje Javnog poziva za isticanje kandidature za  izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog zaključka o oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa obveznika Pera Vianelli.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju status puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi za dio nekretnine zemljišnoknjižne oznake čest. zem. 1739 k.o. Koločep, u površini 52 m2.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju status puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi za dio nekretnine zemljišnoknjižne oznake čest. zem. 1247/4 k.o. Mokošica, u površini od 79 m2.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju status puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi za dio čest. zem. 1200/14 k.o. Gruž površine 20 m2.

 

  1. Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD RAGUSA d.d., između Vinka Kolobarića, kao prodavatelja i prenositelja s jedne strane i Grada Dubrovnika, kao kupca i stjecatelja s druge strane.

 

  1. Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD RAGUSA d.d., između Boyadzhieva Rumena Angelova, kao prodavatelja i prenositelja s jedne strane i Grada Dubrovnika, kao kupca i stjecatelja s druge strane.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na tekst Sporazuma o znanstveno-stručnoj suradnji u istraživanju i razvoju između Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Lučke uprave Dubrovnik s jedne strane i Sveučilišta u Dubrovniku, s druge strane.

 

  1. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Programa potpore za usluge od općeg gospodarskog interesa u obliku naknade za obavljanje javne usluge javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza prijevoza za 2023. godinu (srpanj – rujan) na državnoj trajektnoj liniji broj 831 Suđurađ – Lopud – Koločep –   Dubrovnik i obratno.

 

  1. Prijedlog zaključka o imenovanju sudionika likovnog i arhitektonsko-urbanističko-krajobraznog javnog, anonimnog, općeg, jednostupanjskog, prvog stupnja složenosti za realizaciju projektnog natječaja za izradu idejnog rješenja: Javni gradski park sa spomen obilježjem za djecu poginulu u Domovinskom ratu u Dubrovniku.

 

  1. Prijedlog zaključka o nagradnom fondu i raspodjeli istog za provedbu likovnog i arhitektonsko-urbanističko-krajobraznog javnog, anonimnog, općeg, jednostupanjskog, prvog stupnja složenosti za realizaciju projektnog natječaja za izradu idejnog rješenja: Javni gradski park sa spomen obilježjem za djecu poginulu u Domovinskom ratu u Dubrovniku.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Rezervatu Lokrum za sklapanje nagodbe s Republikom Hrvatskom.

 

 

27. travanj 2024 11:29