StoryEditorOCM
DubrovnikNE GRADI SE NIŠTA

Čistina na dnu Solinske ulice: Samo su poslušali komunalce i posjekli stršeće lovorike, ali se malo pretjeralo pa su zaradili poprilične kazne

Piše Gabrijela Bijelić
7. listopada 2022. - 21:08

- Sijeku lovorike kod vrtića Ciciban, sprema li se još kakva nova gradnja? - pitala nas je sugrađanka koja je upozorila da su od ovog tjedna u šumarku preko puta Inine benzinske postaje proradile motorne pile.

Slijedom dojave, u gradskoj upravi raspitali smo se što je posrijedi i je li opravdana bojazan da će u dnu Solinske niknuti kakva višekatnica. Odgovor objašnjava sve okolnosti sječe:

-Temeljem prijava građana Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika izašlo na teren i dana 23. ožujka 2022. godine utvrdilo kako zelenilo s čestice zemlje 1117/7 k.o. Dubrovnik koje se nadvilo preko Solinske ulice na igralište dječjeg vrtića predstavlja potencijalnu opasnost za djecu, također zbog neodržavanja na mjestima zaklanja javnu rasvjetu i ometa prolaz pješacima u Solinskoj ulici. 

Stoga je istog dana naloženo vlasnicima parcele da urede svoje nekretnine na način da podrežu sve preraslo zelenilo u okomitoj ravnini sa ogradno-potpornim zidom zemljišta, tako da ne predstavlja opasnost za djecu i ne ometa prolaz pješaka i javne rasvjete, sve sukladno odredbi članka 199. Odluke o komunalnom redu. Dana 6. listopada navedeni vlasnici su pristupili izvršenju rješenja. Istog dana Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika je zaprimilo dojavu kako se uklanjaju visoko bonitetna stabla na čestici zemlje 1117/7, K.O. Dubrovnik.

image

Posječene lovorike na dnu Solinske ulice

Tonći Plazibat/Cropix

Po izlasku na teren utvrđeno je kako je prema nalog Komunalnog redarstva uklonjeno zelenilo koje je stršalo na javnu površinu, ali je utvrđeno kako je došlo i do djelomičnog uništavanja stabala – izvijestili su iz Grada Dubrovnika i dodali kako je zbog prekomjerne sječe Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika izdalo obvezni prekršajni nalog sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Dubrovnika.

- Kazna za navedeno iznosi ukupno 12 tisuća kuna, odnosno 10 tisuća za pravnu osobu i 2 tisuće kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi – poručili su iz Grada Dubrovnika.

 

image

Posječene lovorike na dnu Solinske ulice

Tonći Plazibat/Cropix
image

Posječene lovorike na dnu Solinske ulice

Tonći Plazibat/Cropix

 

 

05. svibanj 2024 21:04