StoryEditorOCM
DubrovnikOKUPILI SE OPORBENI VIJEĆNICI

Čelnik dubrovačkog SDP-a podigao kaznenu prijavu protiv Frankovića, Tokić, Potrebice i Primorje gradnje

Piše PSD.
7. prosinca 2018. - 11:50

Prije konferencije za medije koju je sazvao gradonačelnik Mato Franković zbog odluke Povjerenstva za sukobu interesa vezanu za dogradonačelnicu Orlandu Tokić, oporbeni vijećnici okupili su se te pozvali predstavnike medija na rampi kod ulaza u park-šumu Velika i Mala Petka. Tom prilikom je predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač izjavio kako je podigao kaznenu prijavu USKOK-u protiv gradonačelnika Mata Frankovića, dogradonačelnice Orlande Tokić, prvog čovjeka Gradskog vijeća Marka Potrebice te tvrtke Primorje gradnje. Barač je kaznenu prijavu podnio osobno uredu USKOKA u Zagrebu jer sumnja da bi se prijava podnesena u Dubrovniku adekvatno obradila.

U prijavi Barač navodi kako su "gradonačelnik Franković i zamjenica Tokić poduzeli niz koraka kojim su htjeli pribaviti materijalnu korist Primorje gradnji". Istovremeno u prijavi stoji kako "neformalni izvori upućuju da je Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i još nekoliko osoba bliskih vladajućoj strukturi već uplatili akontacije za gradnju stanova na opisanoj lokaciji društvu Primorje gradnja te da se komunikacija vezana za kupnju stanova na označenoj lokaciji obavljala preko Ureda zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić koja kao zamjenica gradonačelnika volontira, a još uvijek radi u svom arhitektonskom uredu."

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na posljednjoj je sjednici donijelo odluku kako zamjenica Orlanda Tokić nije u sukobu interesa zbog njezinog poslovnog odnosa s društvom Primorje gradnja, kojem je Grad Dubrovnik imao namjeru prodati spornu građevinsku parcelu na Medarevu. Dv

26. travanj 2024 12:29