StoryEditorOCM
DubrovnikDOBRE ŽELJE GLINJANIMA

Caritasovi volonteri zahvaljuju svima koji su donijeli paket za Glinu - Širimo Ljubav, poručuju

Piše mrk Foto: Božo Radić
19. prosinca 2021. - 13:29

Brojni Dubrovčani su se i ove godine odazvali tradicionalnoj  humanitarnoj akciji „Podijelimo radost Božića“ Caritasa Dubrovačke biskupije.

Cilj ovogodišnje dvodnevne akcije bio je prikupljanje pomoći za potrebite obitelji s područja Gline, a na Pilama su se i jutros prikupljali paketi s nekvarljivim namirnicama (ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši, čokolada). Stanovnicima Gline koji još osjećaju i svakodnevno proživljavaju posljedice potresa te žive u toj stvarnosti svatko je osim donacije mogao napisati i čestitke za Božić koje će se dodati paketima hrane i higijenskih potrepština, a koje će Caritasov kamion na Banovinu odvesti već danas.

„Iznimno smo zadovoljni s time kako je protekla ova akcija s obzirom na prekrasno vrijeme koje nas je poslužilo ove godine, ali i s odazivom sugrađana koji su sudjelovali s obzirom na to da imaju puno ponuda kako mogu pomoći potrebitima u zajednici. Oni su izabrali donijeti svoj paket na Pile i na tome im od srca zahvaljujemo“, poručili su iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Kamion s prikupljenom pomoći nakon završetka akcije krenuo je prema Glini, a organizatori su molitvom zahvalili Bogu moleći blagoslov za sve koji su na razne načine pridonijeli akciji te posebice za vozača da sretno stigne na odredište.

05. svibanj 2024 04:40