StoryEditorOCM

Čačić o svojim ruševinama koje užasavaju Dubrovčane: Mogu se frigati

Piše DV
6. siječnja 2022. - 09:58

Kuća Radimira Čačića u staroj jezgri Dubrovnika gradsko je ruglo. Fotografije ruševnog stanja Čačićeve kuće Dubrovčani ovih dana dijele i komentiraju na društvenim mrežama. "Sjaj i bijeda grada", napisala je jedna korisnica, uz sliku kuće koja izgleda kao da će se svakog trena urušiti, piše Jutarnji.

"Ovo ti je Čačićevo, kupe i fasada padaju po ulici. Znaju vlast, ali izgleda da nitko ne smije ništa poduzimati. Već 11 godina dolazile su sve inspekcije, dogovorili se da ne smiju ništa poduzimati jer će izgubiti posao", komentirao je drugi korisnik.

U svibnju ove godine komentirao je napise Dubrovačkog vjesnika o urušavanju palače u Zlatarskoj, kad samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Ulica je nakon urušavanja bila danima zatvorena dok nisu stigli radnici, pokupili šut iz kuće i što se tiče te nekretnine, to je bilo to.

Radimir Čačić o svojoj je dubrovačkoj nekretnini za Jutarnji govorio prije dvije godine, kad je rekao da su on i supruga Marija kuću u Ulici na Andriji kupili prije 25 godina, s namjerom da ju urede za ljetovanje. Sam je tada rekao da se radi o derutnoj i trošnoj kući neprikladnoj za boravak. Kuću na prestižnoj adresi, rekao je, nema namjeru prodati, nego će ju urediti.

Arhitekt po struci, kuću dosad nije ni taknuo, a Dubrovčani kažu da je još jedna Čačićeva kuća u Dubrovniku u istom stanju. Dubrovački vjesnik prije osam je mjeseci, u svibnju 2021., pisao da se urušila njegova kuća unutar dubrovačkih zidina, u Zlatarskoj ulici. Po ulici su padale cigle i staklo, a intervenirala je i policija, no srećom nitko nije ozlijeđen. Susjedi su za HRT komentirali da se "sve počelo urušavati odozgo. To je bio kao potres".

Čačić za Jutarnji, pak, kaže da su kuće, kad ih je kupio, bile u dobrom stanju, ali je na upis u gruntovnicu čekao 23 godine.

"Jedna je kuća upisana u prosincu 2020., druga u siječnju '21. Svi adaptiraju bez upisa, ali da sam to ja napravio, bio bih na naslovnicama. Ljudi su se opravdano žalili na derutnost mojih kuća, a ja se mogu frigati", rekao je za Jutarnji.

U međuvremenu je, kaže, ishodio sve dozvole, uključujući i onu konzervatora. Zadnja tri mjeseca čeka se samo dozvola HEP-a.

05. svibanj 2024 18:47