StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA ODMORA

<br /> Valentin Dujmović u Zatonu nadgledao radova na priključenju kanalizacije i čistio plaže

Piše d.v.
8. svibnja 2017. - 11:35

Drugi dan nakon predaje kandidature za gradonačelnika Dubrovnika Valentinu Dujmoviću protekao je radno. Tako je danas kandidat koalicije HNS-HSLS proveo dan u Zatonu, gdje Vodovod izvodi radove na kanalizacijskom sustavu, a tu je zajedno s mještanima sudjelovao i u čišćenju plaže.
„Jučer smo dočekali prve dijelove 'srca' pročistača. Iskrcali smo prve filtracijske module, a posljednji dijelovi uređaja dolaze početkom idućeg tjedna i tada ćemo imati pročistač u Dubrovniku. Svakim danom taj najveći komunalni projekt sve je bliže kraju“ – s ponosom je izjavio Valentin Dujmović koji je u Zatonu nadgledao radove na spajanju novoizgrađenog dijela kanalizacijskog sustava na elektroenergetsku mrežu.
„Čistu vodu u Zatonu jamče dvije stvari. Prvu od njih smo nedavno riješili puštanjem u pogon UV lampe koja će osigurati da je pitka voda čista od svih organskih onečišćenja. A druga je priključenje svih domaćinstava oko izvorišta Palate na kanalizacijski sustav, čime će se dodatno zaštiti samo izvorište. Radovi na puštanju u rad tog sustava su evo u tijeku i napreduju dobro, pa ćemo idući tjedan krenuti s izvođenjem samih priključaka“ – najavio je Dujmović koji je naglasio kako je u investicija u sustav odvodnje bila vrijedna 6,7 milijuna kuna, od čega je čak 90% iznosa financirano bespovratnih sredstvima iz EU fondova i Hrvatskih voda.
„Izgradili smo i pročistač otpadnih voda u Orašcu na koji će se ovaj sustav u Zatonu priključiti. Ukupno je do sada u sustav odvodnje na ovom području uloženo oko 40 milijuna kuna, a sve to osigurat će da će ovdašnji stanovnici i posjetitelji Zatona imaju čisto more uz prekrasne plaže“ – dodao je Dujmović koji je na poziv predsjednika mjesnog odbora Zaton Vicka Vodnice i njegove zamjenice Marije Haselsteiner sudjelovao u čišćenju plaže u Velikom Zatonu zajedno s mještanima i volonterima iz stožera.
„Mještani Zatona ovakve akcije organiziraju već godinama, a posljednje tri godine u njima rado sudjeluju i članovi HNS-a, posebice iz redova mladih i ženske inicijative. Ovo je zapravo prekrasno druženje u kojem se obavi i stvarno puno posla, a na kraju svega rezultat su čiste plaže spremne za sve one koji žele već danas tu doći uživati“ – istaknuo je Valentin Dujmović pred kojim je također i radna nedjelja.
„Nema odmora jer je puno posla. Ne namjeravam stati ni nakon što završimo s izborima. U prvih mjesec dana kao gradonačelnik obići ću sve dijelove Grada i dati nalog da se hitno riješe najveći problemi koji muče naše sugrađane, a koji su se po našim naseljima nagomilali zbog pada proračuna“ - zaključno je rekao kandidat koalicije HNS-HSLS za gradonačelnika Dubrovnika. 

 

08. svibanj 2024 22:16