StoryEditorOCM
DubrovnikOPASNOST IZ UVALE

<br /> POGLEDAJTE OVOG 'JUNAKA' Jet skijem zastrašivao kupače

Piše DV
12. kolovoza 2018. - 15:16

Da poštuje zakon i boji se kazne, ovaj bahati skuteraš ne bi ni primirisao vali ispred kupališta hotela Splendid. No, ovaj se vozač jet-skija bezočno razigrao, što pokazuju i fotografije koje nam je oko podneva poslao zgroženi lapadski kupač:

- Glisiranje blizu obale, tek koji metar od kupača i pedalina! Više od pola sata jurca okolo. Ima li tko da ovoga dovede u red prije nego netko strada? - pita naš sugrađanin i upozorava na zabranu opasnog glisiranja jet skijem blizu obale i samih kupača pokraj zaštitnog konopa.

Nepropisno glisiranje inače je i ove sezone jedan od najučestalijih prekrašaja na moru, ali nažalost i najopasniji, na što je nedavno upozorilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u sklopu pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe u okviru akcije ‘Sigurna plovidba 2018’.

- Najopasniji i nažalost još uvijek najučestaliji prekršaj na moru je glisiranje unutar 300 metara od obale, odnosno, prekoračenje najviše dopuštene brzine plovidbe, što je iznimno opasna radnja za kupače, ali i sve ostale sudionike u pomorskom prometu – istaknuli su iz Ministarstva. Za napomenuti je da su kazne za divljanje morskim skuterima i gliserima od jedne do 10 tisuća kuna...
 

03. svibanj 2024 14:46