StoryEditorOCM
Dubrovniknema dovoljno grobnica

Boninovo lani imalo 815 pogreba, kod gotovo osmine pokojnika bila je riječ o COVID-u

Piše SR
4. rujna 2022. - 11:58

Gradsko trgovačko društvo Boninovo lani je imalo 815 pogreba, a kod gotovo osmine pokojnika bila je riječ o COVID-u. U izviješću o poslovanju Boninova u 2021., koje će se 5. rujna naći na djevnom redu sjednice Gradskog vijeća, upozorava se na veliku potražnju za grobnicama.

- Ovo je sve veći i veći problem te u suradnji s Konzervatorskim odjelom Dubrovnik svake godine pokušavamo izgraditi još grobnica za zajedničko korištenje – navodi direktor Marijan Dadić i najavljuje izgradnju zajedničkih grobnica na Boninovu za koje je napravljen idejni projekt.

Navodi, također, kako se cijena sprovoda i preuzimanja pokojnika nije mijenjala od pretpandemijskog razoblja, a pandemija im je donijela velike izazove u poslu zbog kojih su morali prilagoditi svoje poslovanje. U izviješću stoji kako je procječna isplaćena mjesečna neto plaća u ovog društvu lani bila 7.666 kuna.

Boninovo održava katoličko, pravoslavno, muslimansko, živdovsko i groblje Između tri crkve te ostala na užem i širem gradskom području, od Sv. Mihajla do Elafita i Gornjih sela. Prošlu su godinu poslovali s dobiti, a ukupni prihodi iznosili su 6,2 milijuna kuna.

28. travanj 2024 20:03