StoryEditorOCM
DubrovnikBEZ POTVRDA U VRTIĆE|

Boja Milan Mustać: Od Grada Dubrovnika dobila sam da se te mjere ne odnose na nas, i to po preporuci sindikata.

Piše Silvia Rudinović
12. studenog 2021. - 12:50

Kao što je uvedena obveza posjedovanja EU digitalne COVID potvrde u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi, Stožer civilne zaštite 5. studenoga objavio je da će ona biti uvjet i za sve službenike i namještenike, zaposlenike trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu države i jedinica lokalne i područne samouprave. Odluka se tako odnosila obrazovne ustanove, a primjena je, kako je javno ovih dana obznanjeno, odgođena za 16. studenoga. No, već se pojavljuju iznimke.

Dok je Stožer u Zagrebu objavljivao detalje odluke o COVID potvrdama, a iz Dječjih vrtića Dubrovnik već stiže informacija kako se ona kod njih neće primjenjivati od utorka.

- Ja sam takvu preporuku dobila od Grada Dubrovnika da se te mjere ne odnose na nas, i to po preporuci sindikata. S druge strane, svi odgajatelji i radnici Dječjih vrtića Dubrovnik su upoznati s mjerama tako da sam ovo shvatila kao dobivanje vremena. Potičemo ljude da promisle mogu li se cijepiti, promijeniti svoje uvjerenje. Mislim da smo mi u vrtiću dobili malo vremena, pa ćemo vidjeti kako će se situacija dalje razvijati. U utorak imamo sastanak u Gradu i vjerujem da ćemo tada dobiti detaljne upute - kaže Boja Milan Mustać, ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik.

Stožer je odluku o obveznim COVID potvrdama donio radi povećanja sigurnosti prilikom obavljanja poslova, no ona je izazvala prijepore pa čak i prosvjede u čitavoj državi.

- Preporuka je stigla od Grada, da smirimo loptu, da se još jedanput dogovorimo. Shvatili smo to kao dobivanje na vremenu - ponavlja ravnateljica Milan Mustać.

24. svibanj 2024 12:01