StoryEditorOCM
DubrovnikPREDIZBORNI SKUP HSS-a

BOGDANOVIĆ:"Mi znamo raditi, ova ekipa zna što nas čeka, te na koji način riješiti sve probleme"

Piše Belka Elezović
11. svibnja 2017. - 11:03

Na predizbornom skupu liste Hrvatske seljačke stranke u dvorani Hotela petka u Gružu, kandidat za gradonačelnika Vido Bogdanović i njegovi zamjenici Đive Galov i Niko Pavlović govorili su o dosadašnjem vođenju grada te prestavili svoje najvažnije projekte na kojima će oni raditi.

Kandidat za zamjenicu HSS-a Đive Galov u svom obraćanju je istakla kako obrazovno-odgojni sustav u gradu ima dosta nedostataka.
-Ono čega se prvog trebamo uhvatiti jeste uskladiti regulativu naših vrtića, da bi oni bili usklađeni sa pedagoško odgojnim standardom i da bi se podijelili u više ustanova. Jer mi danas zapravo imamo situaciju u kojoj su nama vrtići prepuni, ali dugo vremena nije napravljena sustavna analiza koliko ta djeca u vrtićima kvalitetno borave. U sljedeće četiri godine ono što planiramo jeste povećati kvalitetu boravka u vrtićima,otvoriti dvosmjenske vrtiće, te izgraditi nove vrtiće- istakla je Galov te dodala kako se čim prije mora nadograditi Osnovna Škola Montovjerna, jer je to preduvjet da OŠ Lapad dođe u jednu smjenu, uvesti jednosmjensku nastavu u svim školama, te dopunski lokalni kurikulum.

Kada je riječ o kulturi u gradu Galov je istakla kako nema kulture bez građana, te kako je nužno aktivirati sve infrastrukturne objekte.
-Konačno se trebamo usaglasiti oko toga kako aktivirati Lazarete, donijeti plan upravljanja njima.Kultura u Dubrovniku se mora razvijati na tri razine, i to po principu stvaranja,aktiviranja i sudjelovanja- kazala je Galov te dodala kako je potrebno riješiti problem knjižnice.

U svom obraćanju Pavlović je istakao kako ćeu svom radu poštivati zakonske odredbe, i kako će sve biti transparentno.
-Uvest će mo informatički sustav preko kojeg će građani moći pratiti stanje, te kako se troši novac, a prije donošenja proračuna organizirat će mo tribine na kojima će građani raspravljati o trošenju srestava, te davati prijedloge –istakao je Pavlović.

U svom obraćanju Bogdanović je istakao kako će se nakon formiranja Gradskog vijeća, neovisno tko pobjedi „tek će se sudariti sa pravim stanjem u Gradu“, te kako je buduća uprava sa ozbiljnjim problemima, jer kako je kazao desici projekata stoje u neredu i čekaju da se završe.

-Prihvatili smo se ovoga jer mi znamo raditi, ova ekipa zna što nas čeka, te na koji način riješiti sve probleme, znaju gdje se pali i gasi svjetlo, gdje se u zahodu poteže voda, znaju čak i gdje je zahod. Za neke od onih koji bi tamo htjeli stolovati nisam siguran da znaju kako se zove taj dio Grada gdje se sjedi-istakao je kandidat za gradonačelnika Vido Bogdanović i dodao kako je nužno drugačije vođenje grada, te kako je nužno sustavno planiranje grada.

-Ne može se raditi kako se kome prohtije, naš prijedlog je da se sustavno planira i radi,te da se odrede prioriteti.Vratiti u funkciju mjesne odbore i gradske kotareve-kazao je Bogdanović te dodao kako osnovni projekt HSS-a je stanogradnja.
Kako je kazao Bogdanović iz godine u godinu sve više prestajemo biti grad, jer gubi se stanovništvo, ljudi sele iz svojih stanova koje pretvaraju u apartmanske jedinice a odlaze živjeti na Ivanici ili u Trebinju gdje je najam stana duplo manji.

-S obzirom da se ovaj skup održava u Gruži,govorit ću o prioritetima kao i nedostacima ovoga dijela grada.Prioritet je spriječiti terminal u pravcu kojim je krenuo, zatim iznaći trajno rješenje za placu, jer smatram da trenutna lokacija nije najbolja, placa na umire- kazao je Bogdanović te dodao kako je promet znatno bolji u odnosu na prijašnje godine, no činjenica je da to nije dovoljno, jer kako kaze sve se do sada radilo ad hoc, i krajnje je vrijeme da se donese prometno rješenje.

Na kraju svog izlaganja Bogdanović je istakao kako bi volio da se organizira okrugli stol sa svim kandidatim za gradonačelnika, te svakog od njih pitati što će napraviti kad 17. srpnja kamioni Čistoće pokupe smeće i ostanu puni, jer ga neće imati gdje iskrenuti.

09. svibanj 2024 00:31