StoryEditorOCM
DubrovnikVAĐENJE IZ KONTEKSTA

Bogdanović o Frankovićevoj izjavi na svečanosti 20 godina od otvaranja mosta preko Rijeke dubrovačke: "Nisam ja Milanović!"

Piše L.V.
12. svibnja 2022. - 10:12

Svečanost obilježavanja otvorenja za promet mosta preko Rijeke dubrovačke obilježena je dolaskom premijera Andreja Plenkovića i ministra Olega Butkovića, župana, gradonačelnika i predstavnika Hrvatskih cesta. Ono što je najviše zaparalo uši jest izjava gradonačelnika Mata Frankovića.

- Zvuči gotovo nevjerojatno tadašnja izjava gradonačelnika Vida Bogdanovića da se ovaj most gradi za Crnogorce jer je isti građanima Grada Dubrovnika nepotreban. Vrijeme kao i uvijek pa tako i sada da svoj najbolji sud. Izgradnja mosta omogućila je i daljnji razvoj ovog područja pa je Grad nastavljajući raditi na stvaranju novih mogućnosti za svoje građane upravo u neposrednoj blizini prije godinu dana napravio spojnu cestu prema Osojniku - rekao je Franković.

Izjava je to koja je dobro zazvonila među dubrovačkim političarima, a sam Vido Bogdanović je komentirao:

-Pitali ste me za komentar Frankovićeve izjave, pa evo ga: nisam ja Milanović" - kratko je poručio Bogdanović.

Dodao je i kako će se referirati na izjavu gradonačelnika kad za to dođe vrijeme. O samoj izjavi koju je Franković naveo, Bogdanović kaže:

-Nije to uopće tako bilo, ali nema veze. To je vađenje iz konteksta, ali reći ću što imam o tome kad bude trebalo" - poručio je Bogdanović.

Suradnici na izgradnji mosta potvrdili su nam kako je Bogdanović zaista bio protiv, no da takvu rečenicu kju je Franković spomenuo na svečanosti nikad nisu čuli od Bogdanovića, a sastajali su se više puta na tu temu te se, kažu nam, 'svađali ali sve korz zafrkanciju'. No budući da sam gradonačelnik tada nije mogao utjecati na odluku gradnje mosta, s gradnjom je i krenulo. Dodali su i kako je uvijek bio takav da se znao šaliti na sve o čemu su raspravljali, no i da se Bogdanović na koncu 'preokrenuo' te je i on bio ZA gradnju mosta.

 

26. travanj 2024 11:58