StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Biraju se prijedlozi za participativno budžetiranje, napreduje uređenje novog vrtića u DOC-u i dvorišta dječjeg vrtića Ciciban

Piše Grad Dubrovnik
15. rujna 2023. - 14:51

ZA BOLJI GRAD

Krenulo glasovanje za projektne prijedloge u sklopu projekta Participativno budžetiranje

Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA kroz 2023. godinu provode projekt Participativno budžetiranje čiji je cilj uključiti građane Dubrovnika u proces donošenja odluka u svojoj sredini.

Građani su tijekom lipnja i srpnja predali ukupno 233 projektna prijedloga u sklopu 25 radionica unutar 8 gradskih kotara i 17 mjesnih odbora.

Postupkom glasovanja obuhvaćen je 131 projektni prijedlog koji je zadovoljio kriterije modela participativnog budžetiranja u vrijednosti do 60 tisuća eura po svakom mjesnom odboru te 120 tisuća eura po svakom gradskom kotaru.

image


Krenulo glasovanje za projektne prijedloge u sklopu projekta Participativno budžetiranje

Građani će glasovanjem odlučiti koji će se projektni prijedlog iz njihovog gradskog kotara ili mjesnog odbora realizirati u 2024. godini..

Glasovanje se odvija putem NIAS sustava e-Građani na platformi VoxPopuli do 24. rujna 2023. Za prijavu je dovoljna vjerodajnica niske razine sigurnosti koju je moguće dobiti u poslovnici FINA-e (korisničko ime i lozinka).

Građanima koji nemaju tehničke uvjete potrebne za glasovanje putem platforme VoxPopuli bit će omogućeno glasovanje u prostorijama gradskih kotara ili mjesnih odbora unutar radnog vremena pojedinog ureda te uz prethodno pribavljanje korisničkih podataka za pristup sustavu e-Građani.

Upute za glasovanje

 

Detaljne upute za glasovanje možete pronaći na web stranici https://voxpopuli.edubrovnik.hr.

ULAGANJA U PREDŠKOLSKI ODGOJ

Napreduju radovi uređenja novog vrtića u DOC-u

Napreduju radovi na uređenju prostora Studentskog centra u DOC-u za potrebe dječjeg vrtića. Površina prostora od 230 metara kvadratnih uredit će se i adaptirati za smještaj tri vrtićke grupe i osigurat će se smještaj 39 djece sukladno državnom pedagoškom standardu.

Adaptacija prostora radi se u postojećim gabaritima bez konstruktivnih zahvata na objektu. Radovi obuhvaćaju građevinsko-obrtničke radove na novoj unutarnjoj organizaciji prostora, izgradnju dva sanitarna čvora za potrebe djece vrtićkog uzrasta, novu elektroinstalaciju, hidrantsku mrežu, sprinkler sustav i sustav vatrodojave. Zadržavaju se svi postojeći vanjski otvori, postojeća opločenja i ograde na terasama.

image


Napreduju radovi uređenja novog vrtića u DOC-u

U objektu se trenutno radi izvedba nove betonske podloge i izrada stropa, a uskoro će se pristupiti izvedbi novih pregrada i izradi hidrantske mreže. Procjenjuje se da će radovi u potpunosti biti završeni u studenom kada će vrtić i biti opremljen.

Ugovorena vrijednost investicije u infrastrukturu predškolskog odgoja i obrazovanja iznosi 173.113,68 eura s PDV-om.

Uz ovaj prostor u DOC-u, u ovoj pedagoškoj godini bit će spreman i vrtićki prostor u dijelu prizemlja Gospodarskog centra u Solitudu, površine 690 metara četvornih, koji će se prenamijenit za potrebe pet jasličkih skupina ukupnog kapaciteta do 58 djece. Radovi na njegovoj adaptaciji su također u tijeku.

Započelo uređenje dvorišta dječjeg vrtića Ciciban

u dječjem vrtiću Ciciban započeli su radovi na uređenju dvorišta koje izvodi tvrtka Platanus d.o.o., a trajat će najkasnije do 15. listopada.

image

Započelo uređenje dvorišta dječjeg vrtića Ciciban

Investicija je sufinancirana sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz program "Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića", i to u iznosu od 16.055,74 eura, dok preostali dio do ukupnog iznosa od 42.227,13 eura s PDV-om osigurava Grad Dubrovnik.

Sva djeca bit će upisana

Ukupno, omogućit će se 97 novih mjesta u jasličkim i vrtićkim grupama. Ovim će sva djeca s liste čekanja biti upisana te će ostati još upisnih mjesta za novo upisno razdoblje koje slijedi u listopadu.

01. svibanj 2024 20:49